İETT Akademi kuruldu, Vali Mutlu simülatörde otobüs kullandı

İstanbul’da direksiyon sallayan şoförlerin eğitimi için İETT Akademi kuruldu. Verilen eğitimi tanıtmak için simülatörde direksiyon başına geçen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bir hayli zorlandı.

Google Haberlere Abone ol
İETT Akademi kuruldu, Vali Mutlu simülatörde otobüs kullandı

İstanbul’da direksiyon sallayan şoförlerin eğitimi için İETT Akademi kuruldu. Verilen eğitimi tanıtmak için simülatörde direksiyon başına geçen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bir hayli zorlandı. Simülatörde otobüsü kullanan İETT görevlileri de ilginç görüntüler oluşturdu.

İETT, İstanbul’da ulaşım kalitesini yükseltmek ve İETT ile özel halk otobüsü şoförlerine eğitim vermek amacıyla İETT Akademi Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Kağıthane garajında bulunan simülasyon merkezi, İkitelli garajında bulunan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi, Ruh Sağlığı Merkezi ile 6 adet eğitim salonunu içeren Eğitim Merkezi, hizmet vermeye hazır hale getirildi. Ayrıca, Ayazağa garajında oluşturulan ileri ve güvenli sürüş pisti ile şoförlere piste çıkmadan önce teorik eğitimlerin verileceği 1 adet eğitim salonu da tamamlandı.

Projenin tanıtımı için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kameraların karşısına geçti. Simülatörde otobüs kullanan Vali Mutlu’ya İETT görevlileri yardımcı oldu. Değişik hava şartlarına göre tasarlanan simülatör, Vali Mutlu’yu epeyli zorladı. Büyük otobüslerin şoförlüğünü yapmanın zor olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Bizimkisi simülatör merkezindeki kısa bir sürüştü. Orada bile bu işin ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorsunuz. Otobüs sürmek hele de bir şehir trafiği içerisindeyseniz, çok zor. Bana göre en zor meslek şoförlüktür. Her mesleğin bir telafisi vardır, ama şoförken bir an dikkatinizi kaybettiğiniz anda her şey bitmiştir.” dedi. Simülatörde ufak bir kaza yaptığı hatırlatılması üzerine ise Vali Mutlu esprili bir dille şöyle yanıt verdi: “Kazayı örnek olsun diye yaptım. Yoksa kaza yapacağımızdan değil de, ‘Dikkat etmezseniz kaza böyle yapılabilir.’ demek istedik.”

Öte yandan Vali Mutlu’nun ardından İETT’de görevli Remziye Özgür, simülatörde otobüs kullandı. Otobüsü hareket ettirmede bir hayli zorlanan Özgür ile muhabirler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

CİHAN

Yorumlar