İESOB’da 10 yeni parsel satışa çıkıyor

Türkiye’nin en prestijli organize sanayi bölgeleri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’nde 10 yeni parsel satışa çıkarılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İESOB’da 10 yeni parsel satışa çıkıyor

Türkiye’nin en prestijli organize sanayi bölgeleri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’nde 10 yeni parsel satışa çıkarılıyor. Bu ayın sonunda ihaleye çıkması planlanan parsellere yoğun talep gelmesi bekleniyor. Toplam alanı 6,3 milyon metrekare olan ve halihazırda 630 sanayi parselinin bulunduğu İAOSB’ye, imar planında yapılan çalışmalar sonucu 10 sanayi parseli daha kazanıldı. Bölgenin kuzeybatısında bulunan yaklaşık 65 bin metrekarelik alanda yapılan imar tadilatıyla elde edilen iki adet 4 bin 500 metrekare, sekiz adet de 7 bin metrekarelik sanayi parselleri, önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacak. İAOSB’nin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda sırasıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İzmir Valiliği, İl İdare Kurulu ile Tapu ve Kadastro'da takip edilen kanuni süreçlerin ardından geliştirilen parsellerin, 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlaması bekleniyor.

‘İAOSB'NİN AVANTAJLARI, DEĞERİNİ ARTTIRIYOR’

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, kazanılan bu yeni alanlarla birlikte daha fazla üretim ve istihdama evsahipliği yapacaklarını söyledi. Özel konumu itibariyle katılımcılarına şehir içinde OSB hizmeti sunulduğuna dikkat çeken Uğurtaş, İAOSB’nin İzmir Limanı’na 20 km., havalimanına 45 km., TIR gümrüğüne 8 km. uzaklıkta olduğunu kaydetti. Bu kadar avantajlı konumda başka bir OSB olmadığını iddia eden Uğurtaş, jeopolitik öneminin yanısıra İAOSB’de mükemmel bir altyapı sistemi olduğunu dile getirdi. Yönetim kurulunun, yenilikçi bir yaklaşımla bölge katılımcılarının vizyonlarını geliştirecek, ihracatlarını arttıracak, ar-ge ve inovasyon projelerine yöneltecek pek çok başarılı çalışmayı da hayata geçirdiğini aktardı. Bu çerçevede 2011 yılında ABD desteğiyle başlatılan Enerji Verimliliği, Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Tesisi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi projeleriyle İşletme yüksek lisans programı projeleri hayata geçirildi. İAOSB ayrıca Türkiye’deki OSB’ler arasında ilk vakıf kuran ve yine ilk kez ar-ge ve inovasyon yarışması düzenleyen oldu. Bunların yanısıra İAOSB’nin sadece üretim merkezi olarak değil, sosyal olarak da yaşayan bir bölge olduğunu ifade eden Hilmi Uğurtaş, “Bölge, firma sahipleri ve çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlara da sahip. 24 saat hizmet veren tam donanımlı bir sağlık tesisi, kreş, mesleki eğitim merkezi, sanayici aktivite merkezi, spor kompleksi gibi donanımlarla, katılımcılarımıza İAOSB’de yer almanın ayrıcalıklarını yaşatıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar