İdare Hukukçusu Süleyman Sallı: Görevden almalar hukuka aykırıdır, keyfidir

İdare Hukukçusu Süleyman Sallı, emniyet teşkilatındaki görevden almaların hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Burda idarenin yapmış olduğu eylem ve işlemler ne yazık ki keyfidir, takdir yetkisinin sınırları aşılmıştır, mutlak ve sınırsız olarak ve keyfi.

Google Haberlere Abone ol
İdare Hukukçusu Süleyman Sallı: Görevden almalar hukuka aykırıdır, keyfidir

İdare Hukukçusu Süleyman Sallı, emniyet teşkilatındaki görevden almaların hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Burda idarenin yapmış olduğu eylem ve işlemler ne yazık ki keyfidir, takdir yetkisinin sınırları aşılmıştır, mutlak ve sınırsız olarak ve keyfi olarak kullanılmıştır." dedi. Sallı, idare mahkemelerinde yürütmeyi durdurmalı olarak, 60 gün içerisinde açılacak davalarla tekrar eski göreve dönme imkanı bulunduğunu açıkladı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Süleyman Sallı, İstanbul'da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyet teşkilatında başlatılan tasfiye girişimlerini değerlendirdi. İdare Hukukçusu Sallı, bu kişilerin geri dönme imkanlarının tabii ki bulunduğunu söyledi. Kendisinin idare hukukçusu olduğunu ve bu alanda ihtisaslaştığını, uzmanlaştığını anlatan Sallı, şöyle devam etti: "Kesinlikle hukuka aykırıdır bu görevden almalar. Bu arkadaşlarımız idare mahkemelerinde yürütmeyi durdurmalı olarak 60 gün içerisinde açacakları davalar ile tekrar eski görevlerine dönme imkanları var. İdare hukukunda 'takdir yetkisi' denen bir husus var, bir ana kavram. Bu takdir yetkisi keyfi, sınırsız olarak kullanılamaz. Mutlak ve sınırsız değildir. Kötü niyetli olarak kullanılamaz. Keyfi olarak kullanılamaz. Amacı dışında kullanılamaz. Burda idarenin yapmış olduğu eylem ve işlemler ne yazık ki keyfidir, takdir yetkisinin sınırları aşılmıştır, mutlak ve sınırsız olarak ve keyfi olarak kullanılmıştır. Hukuka aykırıdır. Bu davaları açacak arkadaşlar, idare mahkemelerinden en kısa sürede yürütmeyi durdurma kararları alacaklarına kanaatim tamdır."


CİHAN

Yorumlar