İçanadolu Bölgesi için yağış ve fırtına uyarısı

Kayseri Valiliği, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin tahminleri doğrultusunda İç Anadolu Bölgesi ile şehirde yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Valilik, meteorolojik değerlendirme ve uyarı açıklamasında,...

Google Haberlere Abone ol
İçanadolu Bölgesi için yağış ve fırtına uyarısı

Kayseri Valiliği, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin tahminleri doğrultusunda İç Anadolu Bölgesi ile şehirde yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Valilik, meteorolojik değerlendirme ve uyarı açıklamasında, İç Anadolu Bölgesi’nin bugün (Perşembe) Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceği belirtildi. Rüzgarın, Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (10-60 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği, gece saatlerinde etkisini kaybedeceği bildirildi.

Yağışın; Perşembe günü öğle saatlerinden sonra hafif olarak başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, hafta sonu yer yer kuvvetli (20-40 kg/m ) olacağı tahmin edildiği açıklandı.

Sıcaklıkların, yağışla birlikte Cuma gününden itibaren hissedilir derecede (5 ila 7 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edildiği belirtiliyor.

Yapılan uyarıda, kuvvetli yağış ve fırtına sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, sel, yerel dolu yağışı, su baskını, yıldırım) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar