İç Ege'de bulunan odaların meclis başkanları Balıkesir'de toplandı

İç Ege'de bulunan odaların meclis başkanları, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Ticaret Odası (BTO) ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir araya geldi. Meclis başkanları, toplantı öncesi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
İç Ege'de bulunan odaların meclis başkanları Balıkesir'de toplandı

İç Ege'de bulunan odaların meclis başkanları, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Ticaret Odası (BTO) ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir araya geldi. Meclis başkanları, toplantı öncesi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a, makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Balıkesir Sanayi Odası'nda istişare toplantısı yapan konuk başkanları, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ağırladı. İstişare toplantısı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'u ziyaret eden başkanlar, yeni görevinde başarı dileğinde bulundu.

Sohbet havasında geçen ziyarette konuşan BTO Meclis Başkanı Hakan Özdamar, Balıkesir'de İç Ege Oda Meclis Başkanları Toplantısı düzenlediklerini söyledi. Özdamar, İç Ege'deki tüm oda ve borsa meclis başkanlarının toplandığını belirterek, "Birbirimizle görüş alışverişinde bulunarak tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Toplantımızı ilk önce Kütahya Tavşanlı'da yaptık. İkincisini de burada yapıyoruz. Bu vesile ile biz de sizleri tebrik etmek için geldik." dedi.

Kuruluş çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Uğur, Balıkesir'in yeni büyükşehir olduğunu bildirdi. Balıkesir'in her yerde var olduğunu ifade eden Uğur, "Hem Ege'de hem Marmara Bölgesi'nde toprağı bulunuyor. Ege'de, Marmara'da, İç Ege'de. Bir aydır görevdeyiz biz de. Bir bakmışız 5 sene geçmiş. Bu işler böyle. Büyükşehir olarak kurucu belediye başkanı oluyorum. BASKİ'si ulaşım, kanalizasyon, su idareleri, ulaşımları hepsini kuruyoruz. Bir envanter çıkartıyoruz şimdi. Neyimiz var neyimiz yok tespit ediyoruz. Bu sorunları bir günde çözmek mümkün değil. Sorunlar belli ama hepsini belli bir proje ışığında çözmek lazım. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 1.5 milyar lira civarında. Su ve kanalizasyon idaresi bütçesi bundan ayrı olacak. Büyük bir bütçemiz var. Bunu en iyi şekilde kullanacağız. Şu anda Balıkesir'den başka Manisa Büyükşehir oldu bizimle beraber. Onlara da hayırlı olsun diyoruz." diye konuştu.

İkinci İç Ege Meclis Başkanları Toplantısı'na Bandırma Ticaret Odası Başkanı Bahadır Çemberci, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı İsmail Tunçbilek, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, Edremit Ticaret Odası Başkanı Necati Uygun, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Ali Rıza Timur, Erdek Ticaret Odası Başkanı Haluk Can Turan, Gönen Ticaret Odası Başkanı Mustafa Avcı, Susurluk Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Tunalı, Susurluk Ticaret Odası Başkanı Mehmet Çetin, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Raci Hazıroğlu, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Aydın, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Ürgüp, Gördes Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Turgut Yıldızhan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Dulman, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necati Danacı, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Semizler, İzmir Ticaret Odası Başkanı Vedi Akdurak, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Aytekin, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Özdamar, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Kerem Kırımlı katıldı.

CİHAN

Yorumlar