İç çamaşırıyla boğularak öldürülen kadının katili 3 yıl sonra yakalandı

Osmaniye'de 3 yıl önce iç çamaşırıyla boğularak öldürülen Esma G.'nin (22) katil zanlısı Serkan Ö. (28) Elazığ'da yakalandı. Polisin yaptığı çalışmada, 140 kişiden alınan DNA örneklerinin incelenmesi sonucu kimliği belirlenen zanlı,...

Google Haberlere Abone ol
İç çamaşırıyla boğularak öldürülen kadının katili 3 yıl sonra yakalandı

Osmaniye'de 3 yıl önce iç çamaşırıyla boğularak öldürülen Esma G.'nin (22) katil zanlısı Serkan Ö. (28) Elazığ'da yakalandı. Polisin yaptığı çalışmada, 140 kişiden alınan DNA örneklerinin incelenmesi sonucu kimliği belirlenen zanlı, kadını iç çamaşırıyla boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Olay, 10 Eylül 2011 tarihinde merkez Ahmet Yesevi Mahallesi Güney Çevre Yolu üzerindeki kireç ocağı mevkiine yakın bölgedeki boş arazide yaşandı. Polis ekipleri, saat 23.50 sıralarında olay yerinde iç çamaşırıyla boğularak öldürülmüş şekilde bir kadın cesedi buldu. Ceset ve parmak izi incelemesinde öldürülen kadının Esma G. olduğu belirlendi. Ayrıca, ceset üzerinden alınan örnekler, incelenmek üzere Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Yapılan incelemelerde, öldürülen kadının tırnaklarında bir erkek DNA'sı tespit edildi. Cinayeti aydınlatmak için geniş çaplı bir araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, il merkezi, ilçeler ve Hatay'ın Erzin ve Dörtyol ilçelerinden toplam 550 kişinin ifadesine başvurdu. Şüphelenilen şahıslardan 140'ından DNA örneği alınarak tekrar Ankara'ya gönderildi.

Burada yapılan incelemelerde, kadının katilinin Serkan Ö. olduğu tespit edildi. Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir inşaat firmasında çalıştığı belirlenen zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince dün bu ilde gözaltına alınarak Osmaniye'ye getirildi. Toplam 7 suçtan kaydı bulunan Serkan Ö., poliste yapılan ilk sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Serkan Ö., ifadesinde olay günü Esma G.'yi motosikletiyle şehir merkezinden alarak olay yerine geldiklerini, ilk olarak boğazını sıktığını ve daha sonra kadını, üzerindeki iç çamaşırıyla boğduğunu anlattı. Kadının üzerinden çıkardığı elbiselerini de bir çöp konteynerine attığını söyleyen zanlının, yer göstermesi sırasındaki soğukkanlı tavırları dikkat çekti. Zanlı, sevk edildiği Osmaniye Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece 'kastan öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİHAN

Yorumlar