Hz. Nuh’un Sefinesine Proje

Şırnak Valisi Hasan İpek, Cudi Dağı’nın tepesinde bulunan Hz. Nuh’un sefinesi ile ilgili valilik olarak bir proje hazırladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hz. Nuh’un Sefinesine Proje

Vali İpek, çözüm sürecinin birinci aşaması olan silahsızlaşma aşaması gerçekleşirse Cudi Dağı’nda bulunan sefineye çıkıp temel atacaklarını söyledi.

Cudi Dağı’ndaki Hz. Nuh’un sefinesinin turizme kazandırılması için herhangi bir çalışma olup olmadığı şeklinde sorulan soruyu cevaplayan Vali Hasan İpek, “Şu anda bir proje yapıyoruz. (Cudi Dağı’ndaki) sefineyi Şırnak il sınırına yakında görürsünüz. İnşallah Nuh’un gemisi ile herkes Şırnak’a girecek. Bir tanesini Şırnak merkeze girerken yapacağız, üçüncüsünü de oraya yapacağız. Tabi çözüm süreci ile alakalı bazı sorunlarımız devam ediyor. Bu sorunlar bittiğinde bunlar ancak olabilir." dedi.

Çözüm sürecinin sonlanmasıyla ilgili bazı adımlar olduğunu hatırlatan Vali İpek, "Şimdi bunun tabi birçok boyutu var. Devlet olarak biz çözüm sürecine sonuna kadar saygılıyız ve çözüm sürecine aykırı olarak da Şırnak’ta devlet şunu yaptı diye hiç kimse söyleyemez. Ama işte hem sivil toplum kuruluşlarından hem de Cizre-Şırnak halkından, onlar da çözüm süreci ile ilgili olumsuz tavır sergileyenlere de bir şeyler söylesinler isterim. Bunun sonucunda her şey olur. Benim hedefim bu yıl bitmeden bu çözüm süreci ile alakalı ilk aşama olan silahsızlaşma aşaması gerçekleşirse ki bu biliyorsunuz çözüm sürecinin birinci aşamasıdır. O gerçekleşirse neden olmasın. Bizim imkanlarımız var. Şunu söylemek istiyorum. Şırnak, eğer bu olaylar olmasa 5 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk 20 ili, 10 yıl içerisinde Türkiye’nin ekonomik ve sosyal olarak ilk 10 il arasına girer ve inşallah bizim hedefimiz budur. Bu yıl sonu bitmeden inşallah Sefine’ye çıkıp Nuh’un temelini atmaya söz veriyorum. Çözüm sürecinin birinci aşaması biterse.” diye konuştu.

Yorumlar