Hüseyin Sözlü: Adana yatırım için cazip hale gelecek

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, “Yitik kaybedildiği...

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Sözlü: Adana yatırım için cazip hale gelecek

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, “Yitik kaybedildiği yerde aranır. Ekonomide, sanayide lider olan bir şehrin bugün nasıl bu hale geldiğini irdeleyip, yeniden ivme kazanmak için birlikte çaba göstermeliyiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün şu ana kadar yatırımcı, iş dünyası ve kentin diğer dinamikleriyle ilgili yaklaşımı çok güzel. Önemli olan bu. Böyle düşünüldüğünde işbirliğinin önü kendiliğinden açılır.” dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü de Koç ve Sabancılar gibi ülkenin dev yatırımcılarını bölgeye çekmek istediğini belirterek, “Özellikle Ceyhan bölgesine yatırım yapacakların önü kesiliyor. Ceyhan’da rafineri yatırımı yapacak dev firmaların lisans müracaatları kabul edilmedi. Yerli sermayeyi çok önemsiyoruz. O bölgede Ahmet Çalık’ın yapmayı istediği yatırımların biri gerçekleşse psikolojik eşik aşılmış olacak. Bu yatırımların sadece biri bile Adana’yı bir anda çevre illerin ekonomik açıdan önüne geçirecek kapasitede. Biz bölgeyi çok iyi tanıyoruz ve yatırım için cazip hale getirmeye kararlıyız.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar