Hurşit Tolon'a Zirve Yayınevi davasından tahliye yok

Ergenekon davası kapsamında tahliyesine karar verilen Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi davasından da tutuklu bulunduğu için cezaevinden çıkamadı.

Google Haberlere Abone ol
Hurşit Tolon'a Zirve Yayınevi davasından tahliye yok

Ergenekon davası kapsamında tahliyesine karar verilen Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi davasından da tutuklu bulunduğu için cezaevinden çıkamadı. Tolon'un Malatya'ya yaptığı tahliye talebi red edildi.

Ergenekon davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un, avukatı aracılığıyla yaptığı başvuru üzerine İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilmişti. Ancak Tolon, Zirve Yayınevi davasından da tutuklu yargılandığı için salıverilmedi. Bunun üzerine avukatı İlkay Sezer, Zirve Yayınevi davasını yürüten Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dün UYAP sistemi üzerinden tahliye talebinde bulundu. Mahkemenin değerlendirmesi gecikince avukat Sezer dün Malatya'ya gitti.

Avukat Sezer, bugün taleplerine ilişkin duruşma savcısının tüm sanıkların tahliye taleplerine karar verilmesi yönünde görüş bildirdiğini açıkladı. Savcı mütalaasından sonra değerlendirmeye yapan mahkeme heyeti başkanının da Tolon'un tahliyesi yönünde görüş bildirdiğini belirten Sezer, iki üye hakimin aksi yönde görüş bildirmesi nedeniyle oy çokluğu ile Tolon'un tahliye talebinin reddi yönünde karar verildiğini söyledi. Sezer, mahkemenin, red kararında iddia edilen suç vasfı, Tolon hakkında istenen ceza miktarı ve adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı gibi gerekçeler gösterdiğini açıkladı.

Avukat Sezer, gerekli çalışmalarını yaparak 17 Mart 2014 tarihinde haftabaşı itibariyle verilen red kararı için bir üst mahkemeye itiraz edecekleri bilgisini verdi. CİHAN

Yorumlar