Hülya Aksoy: Kadınlarımız ikinci bir şansı hak ediyor

'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımına katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, mutlu ailelerin mutlu gelecekleri oluşturacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hülya Aksoy: Kadınlarımız ikinci bir şansı hak ediyor

'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımına katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, mutlu ailelerin mutlu gelecekleri oluşturacaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Gönül Elçileri' projesinin alt bileşeni olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımı Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, “Bugün burada, Canik ilçemizde bu projeyi sizlerin katılımıyla başlatmış olmaktayız. Bu proje ile kadınlara ulaşmayı, onları cesaretlendirmeyi hedefliyoruz. Sizleri ,eğitimde ve istihdamda geri kalmış, sosyal hayatta varlığını hissettirmede engellerle karşılaşan kadınlarımıza yardımcı olmaya davet ediyoruz. Sizin uzatacağınız eli bekleyen mağdur kadınlarımız var. Eğitimi yarıda kalmış, okuyamamış kadınlarımız var. Bir mesleği olmadığı için çalışmak isteyip de çalışamayan kadınlarımız var. Ekonomik sıkıntı çeken, fakat eğitim seviyesi yetersiz olduğu için iş bulamayan, cesareti kırılmış, morali bozulmuş kadınlarımız var. İşte bu proje ile siz 'Gönül Elçilerimiz' beklenti içinde olan kadınlarımıza ulaşacaksınız. Onları ikna edecek bir fedakarlık göstereceksiniz. Gönlünüzü onlara açacak, mesleki eğitime kayıt yaptırtacak ve kadınların istihdamı noktasında çok önemli bir engeli aşmış olacaksınız.” dedi.

Kadınların ikinci bir şansı hak ettiklerini belirten Hülya Aksoy ise kadın eğer meslek sahibi ise kadın çalışıyor ise kendine güvenen, ayakları yere basan ve öz güveni yüksek bir birey olacağını, dolayısı ile mutlu bir insan olacağını ifade etti. Aksoy, şöyle dedi: "Bunu da ailesine yansıtacaktır. Mutlu aileler mutlu gelecekleri oluşturacaklardır. Çocukları da bu doğrultuda yetişecektir. O yüzden gelecek nesiller bizim için çok önemlidir. Bu noktada lütfen etrafınızdaki kadınlara meslek edindirme noktasında destek olalım. Mesleki açık öğretim liselerine kayıt olmalarını, ya da onlara daha kısa sürede sertifika alarak meslek sahibi olabilecekleri halk eğitim kurs merkezlerine yönlendirme noktasında destek olmanızı özellikle rica ediyorum. Sizlerden bu desteği bekliyorum. Bir kadının elinden tutmak, ona kendi öz güvenini kazandırıp toplumda hangi noktada olduğunu görmesini sağlamak bizim için çok önemlidir. Daha mutlu yarınlar için sizlerden bu konuda destek bekliyorum. Lütfen bu konuda bizlere destek verin. Hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum."

Hülya Aksoy’un konuşmasının ardından KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay, Canik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Çeliker, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Esra Bektaş ve İl Müftülüğü Vaizi Hacı Mehmet Akdoğan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımı ile ilgili birer sunum gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar