Hükümlü gençler uyuşturucunun zararını drama ile anlattı

Sincan F Tipi Cezaevi Kampüsü içinde yer alan Ankara Çocuk Eğitim Evi’ndeki çocuk hükümlülere drama yoluyla, uyuşturucu ve madde bağımlılığının insan hayatındaki zararları ve etkileri anlatılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hükümlü gençler uyuşturucunun zararını drama ile anlattı

Sincan F Tipi Cezaevi Kampüsü içinde yer alan Ankara Çocuk Eğitim Evi’ndeki çocuk hükümlülere drama yoluyla, uyuşturucu ve madde bağımlılığının insan hayatındaki zararları ve etkileri anlatılıyor. Çocuk ıslah evindeki hükümlü çocukların oynadığı ‘Yol Ayrımı’ adlı drama oyununda gençlerin uyuşturucu ve madde bağımlılığına nasıl sürüklendiği canlandırılıyor.

Sincan Belediyesi, Adalet Bakanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen projede hükümlü çocuklar oynadıkları drama oyunu ile hem kendileri bilinçleniyor, hem de okullardaki öğrencileri bilinçlendirmek istiyorlar. Hazırlanan drama gösterisi Sincan’daki okullarda oynanarak öğrencilerin uyuşturucu ve madde bağımlılığı hakkında bilinçlenmesi hedefleniyor.

Sincan Belediyesi Lale Meydanı Lale Konferans Salonunda oynan drama gösterisine katılan Sincan kaymakamı Salim Demir; “Önümüzdeki birkaç ay öncesi Sincan Belediye başkanlığımızla, berber ilçe kaymakamlığı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında bazen sayısının çok olduğu söylenen bazen sayısını az olduğu söylenen, madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalar yapmaya karar verdik. Dolayısıyla belediye başkanlığımızın da desteği ile cezaevindeki ilgili birimlerle bütün ilgili komisyonları da kapsayan bu çalışmayı yürütmeye karar verdik. Sincan belediye başkanımız Mustafa Tuna Bey bu işle ilğili olarak ilk başlangıç faaliyeti olarak bir program hazırladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu dolayısıyla bu program burada seyredilerek kalmayacak. Tek tek mümkün olan salonu olan tüm okullarımızda mümkünse tüm öğrencilerimizin iştirakiyle, bu programı bütün öğrencilerimize ulaştırmak istiyoruz. Madde bağımlılığı ile ilgili ben çok dar çerçevede değişik toplantılar yaptık ve yapmaya da devam edeceğim. İlçemize yeni atanan yeni emniyet müdürümüzle birlikte gençlerimize ve öğrencilerimize yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ettireceğiz” dedi.
CİHAN

Yorumlar