Hukuk ve Hayat Derneği: İsrail’e karşı dünya sessiz kalmamalı

Hukuk ve Hayat Derneği, Filistin’de bütün dünyanın gözü önünde devam eden saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce insan hayatını kaybettiğini ve İsrail’e uluslararası kamuoyundan gelen tepkilerin sadece uyarılarla...

Google Haberlere Abone ol
Hukuk ve Hayat Derneği: İsrail’e karşı dünya sessiz kalmamalı

Hukuk ve Hayat Derneği, Filistin’de bütün dünyanın gözü önünde devam eden saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce insan hayatını kaybettiğini ve İsrail’e uluslararası kamuoyundan gelen tepkilerin sadece uyarılarla sınırlı kaldığına dikkat çekti.

    Yıllardır Filistin’i işgal altında tutan, Gazze’yi abluka altına alıp, dünyanın en büyük açık hava hapishanesine çeviren İsrail’in, yaptıkları ile yetinmeyip, belli periyotlarla, kendi icat ettiği nedenlere dayanarak Gazze’yi bombaladığı belirtilen yazılı açıklamada, masum insanları katletmenin karşısında öldürmeyi gelenek haline getiren İsrail’in yaptıklarına, 'medeni dünya' nedense hep sessiz kaldığına işaret edildi.

    Uluslararası hukukun, İsrail söz konusu olduğunda işletilemediğine değinilerek, savaşta bile hastane ve ambulanslar vurulmazken, İsrail tüm evrensel değerleri hiçe sayarak, ambulansları vurduğunu, hastaneleri hedef aldığı belirtildi. İsrail’in abluka altındaki insanların en temel ihtiyaçlarının bile karşılanmasına müsaade etmediğine işaret edilerek Gazze’deki katliamdan çok daha küçük olaylara tepki gösteren ve tehdit eden Birleşmiş Milletler’in, söz konusu İsrail olduğunda sessiz kalmayı tercih ettiği ifade edildi.

    Gazze’de akan her damla kanın sorumlusu, İsrail olduğu kadar, İsrail’in zulmüne sessiz kalan uluslararası kamuoyu olduğunu ifade edildiği açıklamada şunlara yer verildi: "Gazze’de ölen her çocuğun katili, İsrail olduğu kadar, İsrail’i söz ve davranışları ile cesaretlendiren ülkelerdir. Gazze’deki katliama derhal son verilmelidir. İsrail, uluslararası kamuoyu tarafından sert bir biçimde uyarılmalı, Gazze’ye saldırıları sürdürdüğü takdirde uluslararası hukukun çizdiği çerçevede gerekenler yapılmalıdır. Gazze’ye acilen yardım ulaştırılmalı, yaralılar tedavi altına alınmalı, evsiz ve gıdasız kalan insanlara bizzat Birleşmiş Milletler tarafından yardım eli uzatılmalıdır. Dünya bu zulme, bu pervasızlığa, bu katliama, bu hukuk tanımamazlığa daha fazla seyirci kalmamalıdır."

CİHAN

Yorumlar