HSYK, MİT TIR'larını aratan savcı Aziz Takçı'yı Trabzon'a atadı

Havuz medyasının, 6 polisin tutuklanmasının ve serbest bırakılmasının ardından adeta hedef gösterdiği MİT TIR’larının aranması talimatı veren Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile Trabzon'a atandı.

Google Haberlere Abone ol
HSYK, MİT TIR'larını aratan savcı Aziz Takçı'yı Trabzon'a atadı

Havuz medyasının, 6 polisin tutuklanmasının ve serbest bırakılmasının ardından adeta hedef gösterdiği MİT TIR’larının aranması talimatı veren Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile Trabzon'a atandı. Bu arada, önce MİT TIR’ları daha sonra dinleme iddialarıyla ilgili yapılan “kara propaganda” avukatları da bıktırdı.

Adana’da 19 Ocak’taki MİT TIR’larının aranması talimatı veren Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, Yeni Şafak Gazetesi ile diğer haber sitelerinde 14 Nisan Pazartesi günü yayınlanan "Nöbetçi hakim planı bozuldu" şeklindeki haberin daha önce yayınlanan haberlerde olduğu gibi hiç bir maddi olgu ya da delile dayanmayan, asılsız ve itibarını zedelemeye yönelik, tamamı iftira ve karalamadan ibaret haber olduğunu bildirdi.
Takçı avukatı Alp Değer Tanrıverdi aracılığıyla yaptığı açıklamada, asılsız ve yalan haber yapmayı alışkanlık haline getiren, yaptığı asılsız haberlere ilişkin tekzip metinleri yayınlamayan, mahkeme kararlarını hiçe sayan yayınlarını sürdüren gazetenin, söz konusu haberinin her zamanki gibi gerçekle bağdaşmadığının kamuoyunca bilinmesi gerektiğini bildirdi.

Cumhuriyet savcısı Aziz Takçı'nın eşi hakim S.R.T.’nin, hafta sonu nöbetçi olmadığını kaydeden avukat Tanrıverdi, şunları kaydetti: “Hafta sonu nöbetçi olan hakimler Ahmet Erkan Deveci ve Recep Toprak’tır. Bu durum, adliye muhabirleri tarafından da bilinmektedir. Kaldı ki nöbetçi olan hakimin dosyayı incelemeyeceği ve haberdeki gibi bir durumun söz konusu olmadığı gerek hukukçular ve gerekse de adliye muhabirleri tarafından bilinmesi gereken ve bilinen bir husustur. Bu durumun kasıtlı olarak çarpıtıldığı kamuoyunun malumudur. Adı geçen gazetenin bu haberle, daha evvel yaptığı asılsız haberleri farklı bir mecraya çekmeye çalıştığı ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşturma amacı taşıdığı sonucuna varılmaktadır.”
Avukat Tanrıverdi, Yeni Şafak Gazetesi'nin hukuk ve kanun tanımaz, taraflı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirme amacına matuf, asılsız ve mesnetsiz haberleri ile alakalı müvekkilinin yasal haklarımızın kullanacağını sözlerine ekledi.

DEVLET KENDİNİ ARIYOR
Avukat İsa Ayanoğlu da bir gazetede yer alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlardaki dinleme iddialarıyla ilgili bilgisayarlara el konulmasıyla ilgili kendilerine bu yönde bir bilgi gelmediğini söyledi. Ayanoğlu, müvekkilleri Emniyet Müdürü İsmail Bilgin ile Ertuğrul Yetkin’in evlerindeki aramalarda el konulan bilgisayar ve cep telefonlarının imajlarının alınarak kendilerine verildiğini, dinleme ve belge türü suç unsuruna da rastlanmadığını bildirdi. Ayanoğlu, Organize ve Kaçakçılık Şubesi’ndeki arama için ise “Devlet kendi kendini arıyor demek ki” diye karşılık verdi.

BARO BAŞKANI: DUYARDIK
Bu arada, Adana Adliyesi’nde savcı ve hakimlerin tehdit edildiği yönündeki bazı gazetelerde yer alan iddialarla ilgili Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, “Hakim, savcı aldığı bir tehdidi ilgili kurum nezdinde taşır. Bana göre bir yanlışlık var. Olsaydı adliyede duyardık ama duymadım.” dedi.

Bu arada, HSYK kararı ile Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Karaca Kayseri'ye, Savcı Mustafa Sırlı Sivas'a, MİT TIR'larını durduran Savcı Aziz Takçı da Trabzon'a atandı.
CİHAN

Yorumlar