Hristiyanlar Noel'i kutluyor

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Hristiyan vatandaşlar kilisede aileleri ile birlikte Noel Bayramı'nı kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Hristiyanlar Noel'i kutluyor

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Hristiyan vatandaşlar kilisede aileleri ile birlikte Noel Bayramı'nı kutladı. Noel'i Rum Ortodoks Kilisesi’nde kutlayan Hristiyanlar hep birlikte ayine katıldı, barış ve kardeşlik için dualar etti.

Hoşgörü kenti olarak bilinen Hatay’da Hristiyan vatandaşları Noel heyecanı sardı. İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında Noel'in birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Her yıl çocuklara oyuncak dağıtımında izdiham yaşanırken, bu kez kilise görevlileri tarafından çocuklar tek tek çağrılarak hediyeleri Noel Baba kıyafetli görevlilerince verildi.

Şehit Pamir Caddesi üzerindeki Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen Noel ayininde konuşan İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur, “İskenderun’da yaşayan Hristiyan vatandaşlarımızla birlikteyiz. Bu günü büyük bir mutlulukla kutlamak üzere önce Noel'i kutladık, çocuklara hediyeler dağıtıldı. Küçükler sevindirildi. Akşam da ayinde birlikteyiz. Bu bayramımızın ve yeni yılın aziz milletimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni yılın barış ve huzurlu günler getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de Şehit Pamir Caddesi'ne pankart asarak, Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı'nı kutladı. CİHAN

Yorumlar