Hollandalı Türk STK'lardan Soma için taziye mesajı

Manisa’nın Soma ilçesindeki facia ile ilgili Türk STK'lar taziye mesajı yayınladı.Ölenlerin ailelerine taziye dileğinde bulunan Hollanda Kültür ve Eğitim Federasyonu Başkanı (FECC) Başkanı Bahattin Ayyıldız, "Millet olarak Cenab-ı Hak'ka...

Google Haberlere Abone ol
Hollandalı Türk STK'lardan Soma için taziye mesajı

Manisa’nın Soma ilçesindeki facia ile ilgili Türk STK'lar taziye mesajı yayınladı.

Ölenlerin ailelerine taziye dileğinde bulunan Hollanda Kültür ve Eğitim Federasyonu Başkanı (FECC) Başkanı Bahattin Ayyıldız, "Millet olarak Cenab-ı Hak'ka sığınıp daha büyük musibetlerden bizi koruması için tövbe istiğfar etmeliyiz." dedi.

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yakışır, "Vefat eden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, başta ülkemiz ve aileleri olmak üzere yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, mahsur kalan vatandaşlarımızın da bir an önce kurtarılmalarını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Batı Avrupa Türk İslam Merkezi Başkanı Uğur Arısoy "Allah’a madende mahzur kalan diğer maden işçilerinin de sağ salim kurtarılmaları için dua ediyoruz. Bu akşam yapmayı planladığımız Avrupa Parlamentosu seçimleri ile ilgili bilgilendirmeyi Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasından dolayı iptal ettiğimizi duyuruyoruz." dedi.

Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, "Cenab-ı Allah’tan rahmet, başta ülkemiz ve aileleri olmak üzere yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, mahsur kalan vatandaşlarımızın da bir an önce kurtarılmalarını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, "Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası sonrası Hollanda Türk Federasyonu olarak çeşitli teşkilatlarımızın eğlence türü programları dört gün boyunca iptal edilmiştir. Ayrıca bu hafta teşkilatlarımızda Cuma namazlarında bu facia hutbelerde konu edilecektir. Faciada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyoruz." ifadelerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar