Hollandalı Ar-Ge şirketi ile Uludağ Üniversitesi işbirliğine imza attı

Hollandalı Nutricia Ar-Ge ile Uludağ Üniversitesi'nin bilimsel işbirliği ile 3 yıl boyunca tıbbi beslenme desteğinin çeşitli beyin hastalıklarının tedavisindeki etkinliği Türkiye’de araştırılacak.Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği...

Google Haberlere Abone ol
Hollandalı Ar-Ge şirketi ile Uludağ Üniversitesi işbirliğine imza attı

Hollandalı Nutricia Ar-Ge ile Uludağ Üniversitesi'nin bilimsel işbirliği ile 3 yıl boyunca tıbbi beslenme desteğinin çeşitli beyin hastalıklarının tedavisindeki etkinliği Türkiye’de araştırılacak.

Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen’ın Türkiye resmi ziyaret programı kapsamında yer alan, Nutricia Ar-Ge ile Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi arasında bilimsel işbirliği protokolü Ankara’da imzalandı. Protokol gereği, 3 yıl boyunca tıbbi beslenme desteğinin çeşitli beyin hastalıklarının tedavisindeki etkinliği Türkiye’de araştırılacak.

Araştırmalar, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Cansev’in laboratuvarında yürütülecek. Doç. Dr. Cansev, işbirliğinin ana temasının tıbbi beslenme desteği verilmesi suretiyle çeşitli beyin hastalıklarına yeni tedavi yaklaşımlarının araştırılması olduğunu belirtti.

Avrupa’nın en gelişmiş Ar-Ge merkezi olma özelliği taşıyan Nutricia Research Center’ın Ar&Ge Global İletişim Direktörü Heather Wagner, konuşmasında Ar&Ge merkezinde dünyanın farklı üniversitelerinde, konusunda uzman araştırıcılarla da işbirlikleri kurmak suretiyle çeşitli hastalıkların tedavisinde farklı yaklaşımların araştırılmasına destek sağlandığını bildirdi.

Firmanın Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Özden Bingöl, Araştırma Geliştirme'yi destekleyecek stratejik işbirliği anlaşmasına taraf olabilmekten gurur duyduklarını ifade ederek, yatırımların artırılması için çalıştıklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nden Fatih Yalınbaş de teknoloji transfer ofislerinin üniversiteler ve sanayi arasında köprü olduğunu, işbirliğinin Türk bilim adamlarına yeni fırsatlar doğuracağını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar