Hollanda'da 'En Sevgiliye Nat-ı Şerifler'

Hollanda Türk İslam Kuruluşları Birliği (HTİKB) tarafından organize edilen ‘En Sevgiliye Nat-ı Şerifler’ programı, Schiedam Şehir Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi, programda ilahiler, kasideler ve nat-ı şerifler okundu.HTİKB bünyesinde...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da 'En Sevgiliye Nat-ı Şerifler'

Hollanda Türk İslam Kuruluşları Birliği (HTİKB) tarafından organize edilen ‘En Sevgiliye Nat-ı Şerifler’ programı, Schiedam Şehir Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi, programda ilahiler, kasideler ve nat-ı şerifler okundu.

HTİKB bünyesinde birçok projeye imza atan ‘Vatan Kokulu Kahramanlar’ Gençlik Gurubu tarafından tertip edilen programa HOGİAF Başkan Yardımcısı Vecih Er, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, HTİKB Başkanı Abdullah Güven, Hollanda Kırım Derneği Başkanı Mehmet Pekcan, bazı STK temsilcileri, işadamları, siyasiler, Hollanda’nın değişik kentlerinden ve Almanya’dan gelen vatandaşlar katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan programda iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından Soma’da hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

Programın devamında HTİKB Başkanı Abdullah Güven, “Gönülleri Peygamber sevgisiyle coşan gönül dostları bu güzel etkinliğimize hoş geldiniz. O’nun adıyla güzelleştirmeye çalışacağız gönlümüzü ve programımızı. O’nun ismi anılmasıyla beraber kendimize çeki düzen vermeye başlayacağız. Çünkü Peygamber efendimiz, rehberimiz, önderimizdir. HTİKB olarak istedik ki, daha önceleri değişik projelerle sizlerin karşısına çıktık, bugün de farklı bir projeyle karşınıza çıkalım istedik. Peygamber aşıklarının gönüllerini biraz titretelim istedik. Burada doğup, büyüyen çocuklarımız ve gençlerimiz efendimize nat-ı şerifler okuyarak, O’nu en iyi şekilde anlamamıza vesile oluyorlar. HTİKB 25 yıllık bir teşkilattır. Allah ve Resulü ekseninde faaliyetlerini sürdüren, ehli sünnet çerçevesinde faaliyetler ortaya koyan , vatanın birliği bütünlüğü için, bayrağımız için kimler nerede, hangi çalışmayı yapıyorsa oraya destek olan bir teşkilattır.” dedi.

Programda Vatan Kokulu Kahramanlar gençlik üyeleri Pembe Vural, Merve Koçer, Oğuzhan Avcı, Sabri Kök, Ayşe Dağlı, Sefa Daldal, Elanur Vural, Abdul Cebbar Uyrum, Buşra Oğultay ve Talha Güven nat-ı şerifler, ilahiler okuyarak salonda bulunanları duygulandırdı. CİHAN

Yorumlar