Hocalı'da katledilenler Azerbaycanlı öğrencilerle anıldı

Ardahan'da 26 Şubat 1992 yılında Hocalı'da katledilen Azerbaycanlı siviller anıldı. Anıt Park'ta düzenlenen anma törenine Ardahan Üniversitesi'nde okuyan Azerbaycan uyruklu öğrenciler de katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hocalı'da katledilenler Azerbaycanlı öğrencilerle anıldı

Ardahan'da 26 Şubat 1992 yılında Hocalı'da katledilen Azerbaycanlı siviller anıldı.

Anıt Park'ta düzenlenen anma törenine Ardahan Üniversitesi'nde okuyan Azerbaycan uyruklu öğrenciler de katıldı. Ardahan Üniversitesi öğrencisi Mirza Polat'ın açıklaması herkesi duygulandırdı.
Polat, ''Bundan 22 yıl önce bugün, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine bağlı Hocalı kasabasında dünyanın en vahşi katliamı yapılmıştır. Yapılan katliamda Ermeniler Rus kuvvetlerinin de desteğiyle 613 sivilin canına kıymış ve onları katletmiştir. Ayrıca resmi rakamlara göre 1275 kişi tutsak edilmiş ve 150 kişiden hala haber alınamamıştır. Katledilen insanların 83'ü çocuk ve 106'sı kadındır. İnsanları çocuk, kadın, yaşlı demeyip öldüren kan emici keneler yaptıkları yetmiyormuş gibi yıllardan beri TÜRK toprağı olan Dağlık Karabağ’ı da işgal etmişlerdir. Hocalı katliamı, Ermeni dehşetinin, dünyanın gözü önünde umarsızca sahneye konulduğu tarihin adıdır." dedi.
CİHAN

Yorumlar