Hırsızlar, elektrikçi kızı böyle çarptı

Ümraniye'deki bir işyerinde gündüz vakti gerçekleşen hırsızlık güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Hırsızlar, elektrikçi kızı böyle çarptı

Ümraniye'deki bir işyerinde gündüz vakti gerçekleşen hırsızlık güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Elektrik malzemeleri satan dükkanda geçtiğimiz günlerde meydana gelen olay görenlere 'bu kadar da olmaz' dedirtti. İşyerindeki görevlinin gözleri önünde 3 bin 500 liralık malzemeyi elbiselerinin altına saklayarak çalan hırsızların, 40-50 yaş grubunda olmaları dikkat çekti.

İlginç olay 20 gün önce Dudullu Mahallesi'ndeki bir elektrikçide meydana geldi. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olayda, işyerine müşteri gibi davranan 2 kişi geliyor. Görevli kızdan kablo ve sigorta talebinde bulunan zanlılar, yaklaşık 10 dakika boyunca malzemeleri inceliyor. Bu sırada şahıslardan biri görevliyi oyalarken diğeri de gözüne kestirdiği malzemeleri uygun bir yere koyuyor. Görevliyi biran bile yalnız bırakmayan 50 yaşlarındaki şahıs el kol hareketleriyle de arkadaşını yönlendiriyor. Daha sonra kızın dalgınlığından faydalanan hırsızlar hazırladıkları malzemeleri ceketlerinin altına gizliyor. İstediğini alan şahıslardan biri soğukkanlı bir şekilde kapıdan çıkarak gidiyor. Dakikalar içinde tekrar gelen zanlı arkadaşının komutlarına göre davranıyor. Uygun zamanı bulduğunda raflardaki malzemeleri elbiselerinin altına gizlemeye devam eden zanlılar çok sayıdaki elektrik malzemesini dışarıya taşıyor. Yaklaşık 15 dakika boyunca her istediklerini çalan kimliği belirsiz kişiler işyerinden ayrılıyor.

Öte yandan işyerinin soyulduğunu bir gün sonra fark eden işyeri sahibi Turan Kılıç, güvenlik kamerası görüntülerini polis ekiplerine teslim etti. Kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar