’Hırsız var’ pankartı açan vatandaş Başbakandan da şikâyetçi oldu

Yerel seçimler öncesi Başbakan Tayyip Erdoğan’nın 3 Mart 2014 günü Osmaniye’de düzenlediği mitinde açtığı 'Hırsız var' pankartı dolayısı ile 'İnsanlık dışı muameleye maruz kaldığını' iddia eden İbrahim Alıcı, korumalardan...

Google Haberlere Abone ol
’Hırsız var’ pankartı açan vatandaş Başbakandan da şikâyetçi oldu

Yerel seçimler öncesi Başbakan Tayyip Erdoğan’nın 3 Mart 2014 günü Osmaniye’de düzenlediği mitinde açtığı 'Hırsız var' pankartı dolayısı ile 'İnsanlık dışı muameleye maruz kaldığını' iddia eden İbrahim Alıcı, korumalardan sonra Başbakan ve ildeki yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Osmaniye Adliyesi’ne müracaat savcısına başvuran İbrahim Alıcı (35), “Hürriyetinden alıkonulması, kötü muamele, yaralama, cinsel taciz, ölümle ve yakınlarıma zarar vermeyle tehdit, hakaret, düşünce özgürlüğünü engelleme, görevlerini yapmama, göz yummak,” gerekçesiyle Tayyip Erdoğan, il valisi, emniyet müdürü ve başsavcısından şikâyetçi oldu.

AK Parti’nin yaptığı mitingin güvenliğinden vali ve emniyet müdürünün; bir olayla ilgili ise soruşturma yetkisinin Cumhuriyet Başsavcısı’na ait olduğunu hatırlatan Alıcı, “AKP mitinginde bir bez parçası (pankart) açtım. AKP Genel Başkanının koruma polislerince miting alanından çıkartıldım. Platformun arkasında işkence için özel yapılmış hazır bekletilen siyah panelvan minibüse bindirildim. Ellerim ters kelepçeli halde iken 1 saatten fazla bu minibüste tutuldum. Belirttiğim muamelelere maruz kaldım.” dedi.

Miting alanında Osmaniye Emniyeti ve çevre illerin polis ile amirlerinin bulunduğunu dile getiren İbrahim Alıcı, beyanlarında şunları söyledi: “Ben bir suç işlemiş isem bu birimlerin hakkımda göz altı ya da soruşturma yapmaları gerekiyordu. Ancak sadece önleyici görevi olan AK Parti Genel Başkanı’nın koruma polisleri tarafından 1 saatten fazla hürriyetimden alıkonulup, belirttiğim maruz suçlara uğradım. Korumaların gözaltına alma, sorgulama yetkileri yoktur. Eğer var ise neden minibüse sokmadan darp raporu almadılar. Niçin 1 saatten fazla tutuldum. AKP Genel Başkanı, Osmaniye Valisi, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı’nın ‘yetki ve görevlerini yapmamaları, ihmal etmeleri, raporumla sabit bulunan insanlık dışı muameleye maruz kalmam’ nedeniyle davacı ve şikâyetçiyim.”

AK Parti mitinginde 'Hırsız var' pankartı açtığı için 'Feci şekilde dövüldüğü' iddia edilen İbrahim Alıcı daha önce de Başbakanın korumaları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar