'Hırsız var' diye bağırarak yürüdüler

Malatya’da bir grup, yolsuzluk ve rüşvete tepki göstermek için düzenlenen eylemde ‘Hırsız var’ diye bağırarak yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
'Hırsız var' diye bağırarak yürüdüler

Malatya’da bir grup, yolsuzluk ve rüşvete tepki göstermek için düzenlenen eylemde ‘Hırsız var’ diye bağırarak yürüdü.

    Malatya’da Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ortaya çıkan usulsüzlükleri protesto etmek için eylem düzenledi. İnönü Caddesi’nde başlayan yürüyüş Soykan Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş sırasında ‘Gün gelecek, devran dönecek hırsızlar halka hesap verecek’, ‘Millete din iman, Bilal’e yat liman’ ‘Susma sustukça, seni de soyacaklar’ diye sloganlar atılırken gruptakiler hep birlikte ‘Hırsız var’ diye bağırdı.

    Grup adına basın açıklamasını yapan Özdemir Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmaları, 17 Aralık’ta çıkan yolsuzlukların buzdağının görünen kısmı olduğunu belirtti. Telefon kayıtlarına göre Başbakan’ın telefonda oğluna parayı nasıl gizleyeceğini anlattığına değinen Aydın, emekçilerin sırtından kazanılan milyonlarca doların gizlenememesinden şikayet edildiğini ifade etti.

    Paralel yapı ve darbe girişimi söylemleriyle yapılan yasa değişikliklerinin bizzat Başbakan ile ailesini korumak amacıyla çıkarıldığını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: “Başbakan Erdoğan, ailesi, partisi ve iktidarıyla gırtlağına kadar yolsuzluk batağına batmış bulunmaktadır. Ne yaparsa yapsın gerçekler inatçıdır ve her gün bir yerlerden ortaya çıkacaktır. Bu yüzden başbakanlıktan yapılan açıklamada dile getirilen tapelerin ‘montaj ürün’ nitelendirmesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.”

    Başbakan’ın yolsuzluk iddialarına, savcıları görevden alarak, binlerce polisin yerini değiştirerek cevap verdiğini söyleyen Aydın, “Böylece adil yargılama hakkının son kırıntılarını da halı altına süpürmüştür. Ses kayıtlarından anlıyoruz ki başbakan bir taraftan kendisine yönelik bir operasyonu engellemeye çalışırken, 12 yıllık iktidarın verdiği rehavetle akrabalarının evinde tuttuğu milyonlarca doları alelacele sıfırlamaya çalışmaktadır. Cumhuriyet tarihi ilk kez bu büyüklükte bir yolsuzluğa tanık olmaktadır.” dedi.

    Başbakan Erdoğan ile hükümet üyelerinin her fırsatta ‘aynı gemideyiz’ şeklindeki ifadelerinin halka hakaret anlamına geldiğini savunan Aydın, “Halkımızın rüşvetçi, yolsuz ve hırsızla aynı gemide ne işi olabilir. Daha geçtiğimiz günlerde kamu hizmeti götürülmediği için hastalanarak hayatını kaybeden ve bir çuvalın içinde cenazesi babası tarafından taşınan Muharrem’in tek katili de bu hırsızlardır. Bu şartlar altında gerekli soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılması mümkün değildir. Gerçeklerin açığa çıkması için hükümet derhal istifa etmelidir. Yargının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Hükümetin yolsuzlukları örtmek için çıkardığı internet, MİT ve HSYK yasaları iptal edilmelidir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar