Hırsız kamerayı görünce başına karton kutu geçirdi

Maltepe de bir alışveriş merkezindeki para kasalarını soymaya teşebbüs eden hırsız, güvenlik kamerasından başına karton kutu geçirerek kurtulmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Hırsız kamerayı görünce başına karton kutu geçirdi

Maltepe de bir alışveriş merkezindeki para kasalarını soymaya teşebbüs eden hırsız, güvenlik kamerasından başına karton kutu geçirerek kurtulmaya çalıştı. Alarmı hesaba katmayan zanlı, kasa odasında kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre ilginç olay Maltepe’de bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Alışveriş merkezinin merkez kasalarını soymak için plan yapan Şeraffetin K., Ahmet B. ve Soner K. alışveriş merkezinin kapanmasının ardından harekete geçti. Zanlılar önce kasaların bulunduğu odanın duvarını dışarıdan kırarak içeri girdi. Daha sonra içi para dolu çelik kasaları açmak için zorlayan zanlılar hesaba katmadıkları alarm sisteminin polise sinyal yolladığından habersiz çalışmalarını sürdürdü. Kısa sürede olay yerine gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ve Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlılardan Soner K.’yı kasa odasında kıskıvrak yakaladı. Kaçmayı başaran diğer iki zanlı da Soner K.’nın verdiği bilgiler doğrultusunda kısa sürede yakalandı. Çok sayıda hırsızlık suçundan kayıtlarının bulunduğu öğrenilen zanlılar Asayiş Büro Amirliği’nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

'BAŞINDA KARTON KUTU İLE KAMERADAN KURTULMAYA ÇALIŞTI'

Polis ekiplerinin hızlı hareket etmesi sonucu gerçekleşemeyen soygun girişimi kameralar tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde; kasa odasında bir dolabın aniden ileriye doğru hareket etmesiyle birlikte arkasından zanlı Soner K. çıkıyor. Kamerayı fark eden zanlı maskeli olmasına rağmen kameranın açısına girmemek için dolabın yanında bekliyor. Zanlının kısa süre sonra başına arkadaşının uzattığı karton kutuyu başına geçirerek dolabın arkasından çıkıyor. Kafasında karton kutu ile odadaki güvenlik kamerasının bulunduğu yere gelen zanlı başındaki karton kutu ile kameraya kafa atarak kameranın açısını değiştiriyor. Ancak açısı tam olarak değişmeyen güvenlik kamerası zanlıyı odada başında kutu olmadan da bir süre görüntülüyor. Zanlılar daha sonra kameranın üzerini bir poşet ile kapatarak görüntü almasını tamamen engelliyor. Ancak çelik kasalardaki sessiz alarm sistemini hesaba katmayan zanlılar polisin geldiğini fark edince kaçmaya başlıyor. Zanlılardan Soner K. kasa odasında kıskıvrak yakalanırken alışveriş merkezinin içine kaçan diğer iki zanlı kapalı otoparkın kepenklerini zorlayarak dışarıya çıkmayı başarıyor. Ancak kimlikleri tespit edilen zanlılar da kısa sürede yakalanıyorlar.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

CİHAN

Yorumlar