"Hırsız Çarşamba'ya dışarıdan geliyor, şüphelendiğiniz durumda 155'i arayın"

Samsun’un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, birim amirlerini de yanına alarak Yeşilırmak Mahallesi'nde muhtar Hüsnü Kuşak ve mahalle sakinleriyle görüştü. Konuşmasına hırsızlık olaylarından başlayan ve hırsızın...

Google Haberlere Abone ol
"Hırsız Çarşamba'ya dışarıdan geliyor, şüphelendiğiniz durumda 155'i arayın"

Samsun’un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, birim amirlerini de yanına alarak Yeşilırmak Mahallesi'nde muhtar Hüsnü Kuşak ve mahalle sakinleriyle görüştü.

Konuşmasına hırsızlık olaylarından başlayan ve hırsızın Çarşamba’ya dışarıdan geldiğini vurgulayan Emniyet Müdürü Serdar, vatandaşlardan şüpheli gördükleri kişileri 155’i arayarak bildirmelerini istedi. Vatandaşlara,” bizim gözümüz kulağımız olabilirsiniz” diyen Serdar, 155’i arayanların asla kimliklerinin deşifre olmayacağının da altını çizdi. Bizler ilçede ekonomik durumu iyi olanlardan işyerlerine kameralar taktırmalarını istiyoruz” diyen Emniyet Müdürü Serdar sözlerini şöyle sürdürdü; “sizlerde işyerlerinize kamera taktırın. Her olay için kamera önemlidir. Bugün İngiltere’de Amerika’da polis birçok olayı çevrelerdeki kameralardan çözüyor. Özellikle Çarşamba günleri ilçemizde Pazar kurulduğunda sizler işe eşinizde o gün pazara gittiğinde hırsızlık olabilir. Lütfen kapılarınızı sadece çekmeyin, kilitleyin. Ayrıca Ramazan Ayımız yaklaşıyor. İftara giderken evinizde bir ışığı açık bırakın ki hırsız evde insan olduğu düşüncesine kapılsın. Ve hırsızlığa cesaret edemesin."

Kontör ve banka hesapları ile ilgili dolandırıcılıklara da değinen Emniyet Müdürü Serdar şunları söyledi; “Birde kontör dolandırıcılığı ve banka hesaplarınızla ilgili dolandırıcılık vakaları var. Sizlere kesinlikle söylüyorum ki hiçbir kolluk kuvveti görevlisi sizi arayarak banka hesabınızdan terör örgütlerinden para gidiyor paranızı güvenli olması için vereceğimiz hesaba yatırın demez. Polisin öyle bir görevi yok. Bizim en önemli görevimiz sizlerin güvenliği ve huzurudur. Çarşamba güzel bir ilçe ve biz Çarşamba’nın her zaman güzel anılmasını istiyoruz. Hepinize bu söyleşi için teşekkür ediyoruz.”

CİHAN

Yorumlar