Hilmi Güler: Durum çok iyi şekilde çözülecek

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında "Bu durumun çok iyi şekilde çözüleceğini, bunların da aşılacağını düşünüyorum.

Google Haberlere Abone ol
Hilmi Güler: Durum çok iyi şekilde çözülecek

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında "Bu durumun çok iyi şekilde çözüleceğini, bunların da aşılacağını düşünüyorum." dedi.

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 'Çekirge' toplantılarının konuğu eski bakan Hilmi Güler oldu. Güler, gazetecilerin yolsuzluk operasyonuna yönelik sorularına cevap vermek istemedi. Bir gazetecinin, "İktidardaki parti belli enerjiyle iktidara geldi. Son günlerdeki gelişmeler enerjinin kesintiye uğradığını gösteriyor. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Güler, "Giderek artan bir talep var, biz de buna karşılık yatırım yaptık. Göreve geldiğimde 29 bin megavatlık bir yatırım vardı, biz bunu 63 bin megavata çıkardık. Bunun için de yenilenebilir enerjiye ağırlık verdik. Biyogazlar da dahil olmak üzere önemli yatırımlar yapıldı. Elektrik üretiminde herhangi bir darboğaz söz konusu değil. Doğalgazla ilgili bazı çalışmalar yapılmalı. Özellikle yer altı deposunun takviye edilmesi lazım. Enerji yüklemelerinin de belli periyotlarla takviye edilmesi gerekiyor." şeklinde cevap verdi.

Güler’in bu açıklaması üzerine "Ya ben anlatamadım, ya siz anlamadınız; AK Parti’nin ışığı sönmez üzere" şeklinde sorusuna açıklık getiren aynı gazeteciye eski bakan şöyle cevap verdi: "Öyle düşünmeyin. Dünyada herhangi bir siyasi partinin bu kadar süre faaliyetini sürdürdüğü görülmemiştir. Gerek İngiltere, gerek ABD’de bu süreleri aştık. İnşallah bu durum da aşılacak. Bunla ilgili önemli çalışmalar var. Yeni projeler hazırladım. Arkadaşlarımız yoğun şekilde üzerinde çalışıyorlar. Tıp ki 2002’de nasıl yeni projelerle hayata başladıysak bu dönemde de aynı şekilde devam edecek. Her organizmada olduğu gibi zaman zaman zorluklarla karşılaşılabilir. Mühim olan bu zorlukların aşılmasıdır."

Gazetecinin operasyona yönelik ısrarlı soruları üzerine Güler, "Bunlar bizim konumuz değil. Daha önce de olduğu gibi normal çalışmaların dışındaki konulara girmek istemiyorum. O yorumu kendi aranızda değerlendirin. Durumun çok iyi şekilde çözüleceğini, bunların da aşılacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Dolardaki yükselişin doğalgazın maliyet artışına sebep olup olmayacağı yönündeki soruyu da cevaplandıran Güler, "Hiç zannetmiyorum. Gerek Merkez Bankamızın rezervi, gerekse de mevcut durum gayet olumlu. Sorun çıkacağını düşünmüyorum. Belki bunlar 2022’de olsaydı sorun olabilirdi ama bundan sonra olmaz." dedi. CİHAN

Yorumlar