'Hijyen eğitimi almayanlar, otel, motel ve pansiyonlarda çalışamayacak'

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), üyelerine hijyen eğitimi uyarısında bulundu. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin değiştiğini söyledi. Değişiklik kapsamında bundan sonra halk eğitim...

Google Haberlere Abone ol
'Hijyen eğitimi almayanlar, otel, motel ve pansiyonlarda çalışamayacak'

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), üyelerine hijyen eğitimi uyarısında bulundu. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin değiştiğini söyledi.

Değişiklik kapsamında bundan sonra halk eğitim merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri tarafından verilen belgenin geçerli olacağını belirten Boztaş, oda üyesi iş yerlerinin mağdur olmaması için hijyen eğitimine katılmaları gerektiğini kaydetti.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 5 Temmuz 2013 ve 28698 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğü girdiğini hatırtalan Boztaş, "Yönetmelik kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından kurulan komisyonca bir eğitim programı hazırlandı. Hazırlanan eğitim programları halk eğitim merkezileri ve mesleki eğitim merkezleri tarafından uygulanacaktır. " dedi.

Bu 2 kurum dışında verilen belgelerin geçersiz olacağını belirten Boztaş, 2 kurum tarafından verilen eğitim programı sonunda e-yaygın sistemi üzerinden kurs bitirme belgesi düzenlediğini kaydetti.

Muhtemel bir mağduriyetin önüne geçilmesi için MATSO üyelerini hijyen eğitimi hususunda duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Boztaş, gıda üretim ve perakende işyerlerinde, insani tüketim amaçlı sular, doğal mineralli suların üretimini yapan işyerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme, pirsing, masaj, güzellik salonları, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışan tüm personelin hijyen eğitimi almasının zorunlu olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar