Hıdırellez etkinliklerindeki THM konseri şehitler nedeniyle iptal edildi

Kayseri’de Hıdırellez etkinlikleri kapsamında düzenlenmesi planlanan halk konseri, Hakkari'den gelen şehit haberleri üzerine iptal edildi. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı,...

Google Haberlere Abone ol
Hıdırellez etkinliklerindeki THM konseri şehitler nedeniyle iptal edildi

Kayseri’de Hıdırellez etkinlikleri kapsamında düzenlenmesi planlanan halk konseri, Hakkari'den gelen şehit haberleri üzerine iptal edildi.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı, Gültepe Parkı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Mehter Takımı mini bir konser verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Hıdırellez’in baharın müjdecisi olduğunu ifade ederek bugünlerin su kenarlarında ya da yeşil alanlarda kutlandığını söyledi. Taymuş, bugünlerin, dostlukların pekiştirilmesi için önemli fırsatlar doğurduğunu ifade etti.

Vali Yardımcısı Erkaya Yırık da, bayram havasında yaşanan Hıdırellez’in insanlara birlik beraberliği, sevgiyi, dostluğu ve vefayı hatırlattığını kaydetti. Konuşmaların ardından düzenlenen yoğurt yeme, yumurta taşıma, iğne iplik ve çuval yarışmaları renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Her kategoride ilk 3’e girenlere yumurta ve alışveriş çeki hediye edildi. Programın sonunda davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi. İkramlar sırasında zaman zaman kargaşa da yaşandı.

Etkinlik kapsamında yer alan ve yerel sanatçı Ahmet Kaplan tarafından verilecek Türk halk müziği konserinin, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu 3 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. Şehitlerden Uzman Çavuş Soner Akbulut’un Kayseri, Uzman Çavuş Halil Karataş’ın Çanakkale ve Ahmet Demirhan’ın Çorum nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi. CİHAN

Yorumlar