Hessen'de işsizlik oranı azaldı

Almanya'nın Hessen eyaletinde işsizlerin sayısında düşüş kaydedildi. İş Ajansı'nın verilerine göre eyalette 186 bin 50 kişinin iş aradığı bildirildi. Hessen İş Ajansı Başkanı Frank Martin, eyaletin iş piyasasının geçtiğimiz yıla...

Google Haberlere Abone ol
Hessen'de işsizlik oranı azaldı

Almanya'nın Hessen eyaletinde işsizlerin sayısında düşüş kaydedildi. İş Ajansı'nın verilerine göre eyalette 186 bin 50 kişinin iş aradığı bildirildi.

Hessen İş Ajansı Başkanı Frank Martin, eyaletin iş piyasasının geçtiğimiz yıla nispeten daha çok iş imkanı sağladığını ifade etti. Nisan ayında bir önceki aya kıyasla 3 bin 671 daha az iş arayan kaydedildi. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında toplam işsiz rakamının yüzde 2,2 azaldığı açıklandı. Yaşlı ve uzun dönem işsiz kalanların durumunun hala kritik olduğu belirtilen açıklamada bu işsiz grup için kısa vadeli iş sözleşmelerinin uzun süreli iş imkânları için iyi bir fırsat olabileceğini ifade edildi. Alman Sendikalar Birliği (DGB) Hessen Başkanı Stefan Körzell şirketlere meslek yapmak isteyen gençler için yatırım yapmalarını tavsiye etti. “Uzman işçiyi işe alabilmenin en iyi garantisi, onları eğitmektir.” diyen Körzell meslek eğitimi için iş yeri bulamayan gençlerin bu şekilde okuldan sonra işsiz kalmalarına engel olunabileceğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar