’Herkes O’nu Okuyor’da gönül gözüyle okudu, birinci oldu

’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında doğuştan gözleri görmeyen 22 yaşındaki Hülya Bıçak, Sakarya Akyazı ilçe birincisi oldu, altınla ödüllendirildi. Gönül gözüyle okuyan Hülya Bıçak’ın başarısı ilçede sevinçle karşılandı.Kaybedeni...

Google Haberlere Abone ol
’Herkes O’nu Okuyor’da gönül gözüyle okudu, birinci oldu

’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında doğuştan gözleri görmeyen 22 yaşındaki Hülya Bıçak, Sakarya Akyazı ilçe birincisi oldu, altınla ödüllendirildi. Gönül gözüyle okuyan Hülya Bıçak’ın başarısı ilçede sevinçle karşılandı.

Kaybedeni olmayan yarışmada, Sakarya Akyazı ilçesinden katılan doğuştan âma ve üç engelli genci gören peygamber sevdalıları, gözyaşlarını tutamadı. Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) Başkanı Mehmet Çelik, ”Kampanya, insanların Efendimiz'i (sas) okumasına teşvik amaçlı yapılıyor. Gönül gözüyle okuyup yarışmaya katılan altın kız bizi çok duygulandırdı. Efendimiz'i (sas) tanımadığımız çok aşikâr. Tanısaydık belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu. Ülkemizin en büyük ihtiyacı, o manevî atmosfer.” şeklinde konuştu.

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) Akyazı Şube Başkanı Hüseyin Kav da her kesimden yarışmaya katılanları tebrik etti. Kv, "Peygamber Efendimiz (sas) dünyayı cennet etti. O’na (sas) ittiba edenlerin de hem dünyası hem de ahireti cennet olur. Bu kesindir. O’na (sas) ne kadar salavat getirsek yeridir. Peygamberimizi (sas) tanımak, dünya ve ahiret için çok önemli ve faydalı.” dedi.

Annesi Gülşah Bıçak’ın desteğiyle sınava katılan 22 yaşındaki görme engelli Hülya Bıçak, üç engelli çocuğunu Karapürçek ilçesinden Akyazı ilçesine sınava getiren baba ihsan Güneş’e kadar, herkesin yoğun ilgi gösterdiği yarışma 3 ayrı kategoride yapıldı.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Kaybedeni olmayan yarışmaya Türkiye’de 2 milyon, Sakarya’da 22 bin kişi müracaat etti. 22 yaşındaki Hülya Bıçak Akyazı birinci oldu. Sakarya’da 34. derecede, Akyazı’da birinci olan âma Bıçak, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve velilerce takdir edildi. Televizyonda ’Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasını duyarak, internetten katıldığını ifade eden Hülya Bıçak (22), kaybedeni olmayan yarışmada çok şey kazandığını söyledi.

Dereceye girenler; Peygamber Efendimiz'in (sas) bilmediği birçok yönünü öğrenme ve bildiklerini tekrar etme imkânı kazandığını, ülkenin en büyük ihtiyacının manevi atmosfer olduğunu, günümüzde insanların Peygamberimize (sas) çok muhtaç olduğunu vurguladı.

Yetişkinler grubunda bayanlarda görme engelli Hülya Bıçak Akyazı birincisi, erkeklerde Mehmet Önlütürk birinci, Siraç Yücesoy ikinci ve Şükrü Cem Bozdağ üçüncü oldu. Hediyelerini Sakarya’da yılın doktoru seçilen Akyazı Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Opr. Dr. Burhan Gencer takdim etti. Mansiyon ödülleri de Karapürçek Mehmet Akif Ersoy Lisesi birinci sınıf öğrencilerinden üç engelli kardeş Furkan, Buse ve Beyza Güneş’e Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fatih Yılmaz takdim etti.

CİHAN

Yorumlar