‘Herkes Onu Okuyor’a 2 milyon başvuru

Peygamber Efendimizi (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için ‘Herkes Onu Okuyor’ kampanyası gerçekleştiren Peygamber Yolu Derneği, Malta Köşkü’nde basın açıklaması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
‘Herkes Onu Okuyor’a 2 milyon başvuru

Peygamber Efendimizi (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için ‘Herkes Onu Okuyor’ kampanyası gerçekleştiren Peygamber Yolu Derneği, Malta Köşkü’nde basın açıklaması düzenledi. 2 milyon 47 bin 248 kişinin yarışmaya başvuruda bulunduğunu belirten Peygamber Yolu Derneği Genel Başkanı Ali Demirel, “Halkımız çocuğu, genci ve yaşlısıyla yarışmaya rekor seviyede büyük bir teveccüh gösterdi. Bu başvuru, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girecek çaptadır.” dedi.

“Peygamber Efendimizi (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için ne yapmalıyız?” sorusundan hareket eden Peygamber Yolu Derneği, Herkes Onu Okuyor kampanyasını hayata geçirdi. 7 Ocak’ta başlayan başvuruların 24 Mart tarihinde sona erdiği belirtildi. Yarışmanın birinci aşama sınavlarının 31 Mart- 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyleyen Demirel, “Mümkün olan en fazla sayıda vatandaşımızın sınava katılımını sağlamak amacı ile sınavlar değişik seanslar da gerçekleştirilecek, her seansın soruları da birbirinden farklı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Demirel, yarışmanın ortaokul kategorisi için Rahime Kaya’nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' kitabından, lise kategorisinde Reşit Haylamaz’ın 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz' kitabından, yetişkin kategorisi için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur' kitabından yapılacağını hatırlattı.

‘EN FAZLA BAŞVURU 408 BİN KİŞİ İLE İSTANBUL’DAN YAPILDI’

Başvuru kayıtları hakkında bilgi veren Demirel, şunları kaydetti: “Sınava başvuranların yüzde 52,35’ini (1 milyon 71 bin 650) kişi kadınlar, yüzde 47,65’ini (975 bin 608) ise erkekler oluşturuyor. Başvuruların yüzde 38’i lise, yüzde 24’ü ise ortaokul kategorisinde yarışmak için başvuruda bulunmuştur. Başvuruların en yaşlısı 1920 doğumlu. En fazla başvuru ise 14-16 yaş grubunda yapıldı. Nüfusuna oranla en fazla başvuru yapılan yerler ise sırası ile Kayseri, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Osmaniye olarak gerçekleşmiştir. En fazla başvuru ise 408 bin kişi ile İstanbul’dan yapılmıştır. Bu ilimizi sırasıyla Ankara, Bursa, Kayseri, İzmir takip etmiştir.”
CİHAN

Yorumlar