'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası tanıtıldı

Çorum'un Osmancık ilçesinde faaliyet gösteren Kardelen Çevre, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman Savaş, ''Efendimiz (sav), hayatını bilmeyen kalmamalı.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası tanıtıldı

Çorum'un Osmancık ilçesinde faaliyet gösteren Kardelen Çevre, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman Savaş, ''Efendimiz (sav), hayatını bilmeyen kalmamalı.'' dedi.

Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası çerçevesinde Osmancık ilçesinde program düzenlendi. Kardelen Çevre, Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Hz. Muhammed'i sunum gerçekleştirildi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, bir üniversite öğrencisinin okuduğu 'Medine'nin Gülü' isimli şiirle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Osman Savaş ''Bu kampanyadan beklentimiz Efendimiz'in hayatını bilmeyen kalmamalı. Allah'tan dileğimiz ise okuduğumuzu anlamayı, anladığımızı yaşamayı, yaşadığımızı da anlatmayı bizlere nasip etsin.'' dedi.

Programda araştırmacı yazar Mustafa Arslan, Osmanlı'nın Peygamber sevgisini anlattı. Arslan, şunları söyledi: ''Osmanlı padişahlarında Efendimiz'e karşı öyle derin bir sevgi vardı ki Topkapı Hırka-i Saadet Dairesi'ni tavus kuşu tüyleriyle temizleyen hizmetçilere bu tüyleri attırmaz, başlarına püskül yaparlardı. Mekke ve Medine'yi fetheden Yavuz Sultan Selim ne kendi döneminde ne de sonraki padişahlar kendi dönemlerinde kalelere Osmanlı bayrağı çektirmedi. Bu padişahların bayrak çektirmemesinin nedeni ise Peygamber Efendimiz'in sancağının dalgalandığı yerde başka bayrakların dalgalanmasını uygun görmemişler.'' CİHAN

Yorumlar