‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası İnegöl'de tanıtıldı

‘Peygamber Yolu Derneği’ tarafından projelendirilen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasını Bursa’nın İnegöl ilçesinde yürüten İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) tanıtım toplantısı düzenledi    .

Google Haberlere Abone ol
‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası İnegöl'de tanıtıldı

‘Peygamber Yolu Derneği’ tarafından projelendirilen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasını Bursa’nın İnegöl ilçesinde yürüten İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) tanıtım toplantısı düzenledi

    . İNESDER Derneği Başkanı Metin Kuş, Salimler Cafe’de düzenlenen toplantıda projenin amaçları hakkında bilgi verdi. Kuş, “İki cihan güneşi Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav)’in örnek hayatını tanıma ve tanıtma gayesiyle başlatılan projenin İnegöl organizasyonunu üstlenmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

    ‘Herkes Onu Okuyor’ projesinin temelinde, öğrencisinden öğretmenine, işçisinden esnafına, emeklisinden doktoruna, yediden yetmişe herkesin Peygamber Efendimiz’i tanımasının amaçlandığını ifade eden Metin Kuş şöyle devam etti: “Bu tür projeler gelecekle ilgili umutlarımızı bir kez daha yeşertiyor. Yine müellifin ifadesiyle: ‘Yıllardan beri binlerce defa yer değiştirenler; yer değiştirip kendilerine tutunacak bir dal arayanlar; o sistemden bu sisteme; o ekolden öbür ekole koşuşup duranlar; bütün bu çırpınıp durmaların fiyasko ile neticelendiğini görüyor ve şimdiye kadar hiç fiyasko görmemiş Hz. Muhammed (sav) mektebine koşuyorlar. İşte bu mektebe koşanlara bir katkı amacıyla düzenlenen Herkes O’nu Okuyor, sadece bir kitap okuma yarışması değil. Tanımayı, tanıtmayı ve O’nun olaylar karşısındaki tutum ve davranışlarını tüm hayatımıza hâkim kılmayı amaçlayan, kaybedeni olmayan bir yarışma. Farklı yaş gruplarına göre seçilmiş üç ayrı kademede yapılacak yarışmaya, dileyen herkes ekstra hiçbir şeye gerek kalmadan www.herkesonuokuyor.com adlı internet sitesine giriş yaparak kendisine uygun kitabı, sınav tarihini ve sınav seansını seçerek katılabilir.”

    Metin Kuş, yarışmanın 3 aynı kategoride yapılacağına işaret etti. İNESDER Derneği Başkanı Kuş, dernek olarak yapacakları diğer faaliyetleri de şöyle sıraladı: “12 Şubat 2014 tarihinde yarışmada okutulması tavsiye edilen Efendimiz adlı eserin müellifi Reşit Haylamaz’ın katılacağı bir program yapacağız. 4 Nisan 2014’te O’nun anlatılacağı tiyatro, 25 Nisan 2014 tarihinde ise ödül törenimiz olacaktır. Ayrıca yarışmanın duyurulması için basın reklâmları, Bilbordlar ve broşürler kullanılacaktır. Bu yarışma boyunca derneğimize desteklerini esirgemeyeceklerini dile getiren İNSİAD, İKÖDER, İTED, İNÇAD, LALEDER, ZİRVE GENÇLİK derneklerine, Fem- Anafen Dersanelerine ve Nilüfer Eğitim Kurumlarına, katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” CİHAN

Yorumlar