Her sabah öğrenci ve hasta yakınlarına çorba ikramı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi'nde öğrencilere ve hasta yakınlarına her sabah çorba ikram etmeye devam ediyor.     Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından Kayseri'ye gelen ve ailelerinden uzakta eğitimlerini...

Google Haberlere Abone ol
Her sabah öğrenci ve hasta yakınlarına çorba ikramı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi'nde öğrencilere ve hasta yakınlarına her sabah çorba ikram etmeye devam ediyor.

    Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından Kayseri'ye gelen ve ailelerinden uzakta eğitimlerini sürdüren öğrenciler, hem yoğun ders programı hem de sınavlar sebebiyle kahvaltı hazırlamak gibi zaman alan işlerden kaçınıyorlar. Hal böyle olunca da ya öğün atlıyor ya da kahvaltıyı geçiştirmek zorunda kalıyorlar. Bunu dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler ve hasta yakınları için her sabah çorba dağıtımı yapmaya devam ediyor.

    Yapılan çorba ikramı sadece öğrencilerden değil Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen hasta yakınları ve sabah sporu yapan vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılanıyor. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran öğrenciler ve vatandaşlar da, uygulamanın çok yerinde olduğuna dikkat çekti ve öğrenci dostu Başkan Özhaseki'ye teşekkür ettiklerini kaydetti.

    TANZANYALI ÖĞRENCİDEN ÖZEL TEŞEKKÜR

    Büyükşehir Belediyesi'nin çorba ikramından yararlanan İnşaat Mühendisliği öğrencisi Tanzanyalı Hasan Süleyman da çorbayla Türkiye'de tanıştığını ifade ederek "Çorbayı ilk kez Türkiye'de içtim ve de alıştım. Belediye burada her sabah bizlere çorba ikramında bulunuyor. Sadece Kayseri'de gördüğüm bu uygulama için Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum." diye konuştu. Oldukça düzgün konuştuğu Türkçesiyle dikkat çeken Süleyman, kepekli ekmeğin de kendisi için vazgeçilmez hale geldiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar