Her gün ölüm korkusuyla yaşıyorlar

Muş’ta yıkılma tehlikesi olan kerpiç evde yaşam mücadelesi veren Yetiş ailesi, her gün ölüm korkusuyla yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Her gün ölüm korkusuyla yaşıyorlar

Muş’ta yıkılma tehlikesi olan kerpiç evde yaşam mücadelesi veren Yetiş ailesi, her gün ölüm korkusuyla yaşıyor.

Muş Merkeze bağlı Muratpaşa Mahallesinde yıkılma tehlikesi olan kerpiç evde yaşam mücadelesi veren 7 kişilik Yetiş ailesi, devlet yetkililerinden yardım elini bekliyor. Oturdukları evin zemininde meydana gelen kaymadan dolayı her an yıkılma tehlikesi geçirdiğini belirten İzzettin Yetiş (65) hiçbir gelirinin olmadığını ve 5 çocuğunun olduğunu söyledi. Evinin tamamen kerpiç ve ahşaptan yapıldığını ifade eden İzzetin Yetiş, evin iç kısmında meydana gelen büyük yarıkları ise sürekli alçı ile kapattıklarını kaydetti.

“HER AN ÖLÜM KORKUSU İLE YAŞIYORUZ”

Her an evin yıkılacağı korkusu ile yaşadıklarını ifade eden Yetiş, şunları söyledi: “65 yaşındayım, baktığım 4 kız ve 1 erkek çocuğum var. Oturduğumuz ev yaklaşık 100 yaşında ve biz 20 yıldır oturuyoruz. Evin bir kısmı göçmüş durumda, kendi imkanlarımızla o çatlakları sürekli alçı ile kapatıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kömürümüzü aldık ve yardım yapılması için de başvurduk. Benim hiçbir gelirim yok ve bu kış ayında nereye gideceğimi bile bilmiyorum.”

Geliri olmadığı için kiralık bir ev tutamadığını vurgulayan Yetiş, “İşim yada gelirim olsaydı bir kiralık eve çıkardım. Ancak kıt kanaat geçimimi sağladığım için kiralık bir eve bile giremiyorum. Evin her an yıkılmasından korkuyorum. Bunun için devlet büyüklerimize sesleniyorum. Lütfen bana ve çocuklarıma yardım edin” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar