Her gün ölen sahibinin mezarına gidiyor

Ordu'da 1 yıl önce vefat eden İsmail Öztürk'ün kangal cinsi köpeği ‘Zozo', sahibinin mezarını her gün ziyaret ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Her gün ölen sahibinin mezarına gidiyor

Zozo, her gün her zaman 5 dakikasını evin beraberinde bulunan sahibinin mezarında geçiriyor. Sahibine bulunan sadakati ile dikkat çeken, hesabına filmler yapılıp Japonya'da heykeli dikilen ‘Hackiko’ isimli köpeğin hikayesinin bir eşi Ordu'da yaşanıyor.

1.5 sene evvela henüz yavru iken aldığı köpeği Zozo’yu fazla fazla seven İsmail Öztürk, geçen sene 10 Şubat 2014 tarihinde vefat etti. Öztürk, evin yakınında bulunan aile kabristanlığına defnedildi. Sahibinin vefatından sonra onun yokluğuna alışamayan Zozo, o günden buyana her gün sahibinin mezarını ziyaret ediyor. Her gün her zaman 5 dakika kadar sahibinin mezarını ziyaret eden Zozo, görenleri imrendiren bir sadakat ve vefa örneği sergiliyor.

“HER GÜN MUTLAKA MEZAR ÜSTÜNE GELİYOR”

İsmail Öztürk'ün oğlu Zafer Öztürk, Zozo’yu henüz bir haftalık iken aldıklarını belirterek, “Babam Zozo’yu fazla fazla severdi. Adeta çocuğu bu şeklinde baktı. Babamı bir sene evvela kaybettik. Ben birkaç kez mezar üstüne geldiğimde Zozo’yu mezar üstüne yatıp uzanmış gördüm. Zaman vakit benimle müşterek gelir mezarın üstüne yatar, uzanır sadakatini gösterir” dedi.

İsmail Öztürk’ün torunu Furkan Öztürk de Zozo’nun sadık bir köpek olduğunu anlatım ederek, “Zozo, dedemin vefatından kısa bir vakit evvela geldi bize. Her mezar üstüne gelişimizde bizimle müşterek geldi, bir takım vakit mezarın üstüne yattı. Kimi vakit köyde kaldığımda onu burada mezar üzerinde gördüğüm oldu. Daha evvela fazla fazla köpeğimiz oldu. Ama ben ilk kez böyle bir köpek gördüm. Zozo, fazla fazla farklı” diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar