Hem polislik eğitimi aldı hem resim yaptı

Amasya’nın Merzifon ilçesi Polis Meslek Eğitim Merkezi 13’üncü dönem öğrencilerinden Bayram Açıkgöz, 7 aylık eğitim sürecine birbirinden güzel resimler yaptı.Kayseri Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü mezunu Bayram...

Google Haberlere Abone ol
Hem polislik eğitimi aldı hem resim yaptı

Amasya’nın Merzifon ilçesi Polis Meslek Eğitim Merkezi 13’üncü dönem öğrencilerinden Bayram Açıkgöz, 7 aylık eğitim sürecine birbirinden güzel resimler yaptı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü mezunu Bayram Açıkgöz, polislik mesleği eğitimine başlamadan çeşitli resim kurlarına giderek eğitim aldığını belirtti. Çeşitli kurumlarda yaklaşık 7 yıl öğretmenlik yapan ve atanamayınca polis olmaya karar veren Açıkgöz, doğada çok gezdiği için gördüğü güzellikleri resme aktarmaya karar verdiğini söyledi. Açıkgöz, “Ben her zaman doğayı izlemeyi severim. Bilhassa reel resimler çok hoşuma gider. Genellikle güneşin batışı ve aynı zamanda doğada gezinmem ve bulutların içindeki renk armonisi resim yapmaya itti beni.” dedi.

Polislik eğitimi süresince hem eğitim almanın hem de resim yapmaya vakit ayırmanın çok zor olduğunu kaydeden Açıkgöz, “Çünkü modüler eğitim sistemiyle eğitildik ve derece yapmanız gerekiyor. Eğer vaktinizi resim yapmaya verirseniz bu sefer derslerden geri kalıyorsunuz. Be genellikle arkadaşlarım futbol maçı izlediklerinde ve gece vakitlerinde resim odama giderek bunları yapmaya çalıştım.” diye konuştu.

“RESİMLER OKULUN DUVARLARINI SÜSLEYECEK”

Resim yaparken okul müdürü ve komiserlerin kendisine yardımcı olduğunu söyleyen Açıkgöz, “Bende burada hem polislik eğitimime devam ettim aynı zamanda resim çalışmalarıma da devam ettim. Burada yaptığım resimlerde çok farklı konular işledim. Bu yaptığım resmiler okulumuzun duvarlarına dönemimizi temsilen süsleyecek.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar