HDP’li Zenderlioğlu: 17 Aralık’a dair tek bir kanıt yok

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, yolsuzluk operasyonunu yapan polislerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, Başbakanın 17 Aralık’tan bu yana darbeden bahsettiğini ancak elinde halen bir kanıt olmadığını...

Google Haberlere Abone ol
HDP’li Zenderlioğlu: 17 Aralık’a dair tek bir kanıt yok

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, yolsuzluk operasyonunu yapan polislerin gözaltına alınmasıyla ilgili

olarak, Başbakanın 17 Aralık’tan bu yana darbeden bahsettiğini ancak elinde halen bir kanıt olmadığını söyledi. Zenderlioğlu, "Başbakan ayladır 17 Aralık'tan ve darbeden bahsediyor. Ancak o günden bu güne hala ellerinde bir delil bir kanıt yok. Başbakan halüsülasyon görüyor. Yani bu operasyonda eğer elde bir kanıt varsa, devlete yönelik bir şey varsa ortaya konsun.” dedi.

Başbakan’ın sabah, akşam televizyonlarda aynı şeyleri söyleyerek tehditvari konuşmalar yaptığına dikkat çeken Zenderlioğlu, "Yani sabah, akşam kalkıp televizyonlarda aynı şeyleri söyleyip, tehditvari konuşmalar yapmayı bir Başbakan hatta Cumhurbaşkanı adayına yakıştırmıyorum. Suç işleyen varsa elbette ki yargılanmalıdır. Ancak böyle bir anlayışla değil, yasalar neyi gerektiriyorsa o kapsamda yapılmalıdır. Bu kapsamda elde bir delik ve kanıt varsa kişi alınır sorgulanır, olayla ilgili bilgi ve belgeler ortaya konur ve kişi mahkemelere sevk edilir. Ancak kendisinin hakim ve savcının yerine koyup kendisinin cezalandırmaya çalışması bir anlam taşımıyor. Türkiye’de istikrarlı bir ortama ihtiyaç varken bunların yapılması anlamsız. Tabi Kürtler’de bir söz vardır “ağrımayan başa ip bağlanmaz” diye. Şimdi biz buna bir anlam veremedik gerçekten. Her gün biri gözaltına alınıyor, ertesi gün salınıyor. Şu ana kadar tutuklanan hiç kimse yok." diye konuştu.

"SUÇ ÜRETİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

"Ortada bir şey yokken, bazı olgular yaratılıyor. Adamın bir suçu yokken adam suç işlemiş gibi gösteriliyor.” diyen Zenderlioğlu, şöyle devam etti: "Yapılanlar doğru bir tavır değil, doğru hareketler değil. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Bu nedenle bizler farklı düşünebilir, aynı renkleri sevmeyebiliriz. Sırf bu yüzden suçlanmak yanlış. Madem hukuk devleti diyoruz. Madem adalet diyoruz o zaman bunları da göz önünde bulundurmak gerekir. Böyle mübarek bir ayda, elde bilgi, belge olmadan insanların evlerine operasyon yapmak doğru değildir. Başbakan Türkiye’de adaletli bir Cumhurbaşkanlığı yapmak istiyorsa bu ayrımcı tavırlarından vazgeçmelidir."

CİHAN

Yorumlar