HDP'li Tek: Başbakan iktidarını sürdürmek için son çırpınışlarını yapıyor

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Adana İl Başkanı Yusuf Tek, hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarının acilen ve etkin biçimde soruşturulması gerektiği çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Tek: Başbakan iktidarını sürdürmek için son çırpınışlarını yapıyor

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Adana İl Başkanı Yusuf Tek, hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarının acilen ve etkin biçimde soruşturulması gerektiği çağrısında bulundu. Tek, "Başbakan'ın şimdi ortaya koyduğu tepki demokrasi mücadelesi değil iktidarını devam ettirmeye yönelik son çırpınışlarıdır." dedi.

    Tek, İnönü Parkı'nda partisinin belediye başkan adayları ile birlikte, 'Dinlemelerin hukuksuzluğu, yolsuzluk iddialarını örtemez' konulu bir açıklama yaptı. Türkiye'de yaşananların bir sistem krizi olduğunu savun Tek, hukuku kendi iktidarını pekiştirmek için araçsallaştıran iktidarların ülkeyi getirdiği şantaj siyaseti yürütülmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

    İnternete yönelik yasaklamaların da hükümetin çöküşünü durduramayacağını dile getiren Tek, şunları kaydetti: "Devlet gücünü kullanan her türlü çeteci zihniyete karşı tavır koyan bizler bugün de hem hukuk dışı dinlemelerle şantaj siyaseti yürütülmesini doğru bulmadığımızı ifade ediyor. Ama aynı zamanda yolsuzluk iddialarının acilen ve etkin biçimde soruşturulması çağrısında bulunuyoruz. Hiçbir gerekçe yolsuzluk batağına bulaşmış bir siyasetin korunması ve kollanmasını meşrulaştırmaz. Demokrasiyi savunmanın önemli şartlarından birisi de yolsuzluklara karşı çıkmaktır. Siyasetin hem merkezi yönetimde hem yerel yönetimlerde haksız kazanç elde etme aracına dönüştüğü ülkemizde gerçek bir demokrasiyi inşa etmenin ilk adımı siyasetin finansmanı ilgili güçlü bir hesap verme mekanizmasının kurulmasından geçmektedir." CİHAN

Yorumlar