'Hayvanlara sevgisi olmayanın insana da saygısı olmaz'

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, hayvanseverler, Eskişehir'de üniversite öğrencisinin sahiplendiği kediyi işkenceyle öldürmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Hayvanlara sevgisi olmayanın insana da saygısı olmaz'

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, hayvanseverler, Eskişehir'de üniversite öğrencisinin sahiplendiği kediyi işkenceyle öldürmesine tepki gösterdi. Hayvanseverler adına açıklama yapan Manavgat Sokak Hayvanlarını Koruma Platformu Başkanı Veteriner Hekim Arif Kökçam, hayvana merhamet göstermeyenin insana da saygı, şefkat ve merhamet göstermeyeceğini söyledi.

Hayvana işkencenin anayasal bir suç olduğunu belirten Kökçam, anne ve babaların çocuklarına büyüyünce insana saygı ve sevgi göstermesi için çocuk yaşta hayvan sevgisiyle tanıştırması gerektiğini kaydetti. Kalbinde sevgi, şefkat ve merhamet bulunan bir insanın bırakın kediyi öldürmeyi karıncaya basamayacağını belirten Kökçam, yeni hayvanların ölmemesi için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu adlandırılan ölüm yasasına '5199 kere hayır' dediklerini söyledi. Kökçam, "Hayvanlara yönelik her türlü şiddet ve öldürmeyi kınıyoruz. Eskişehir'de bir cani evindeki bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Bu tablo bir insan olarak yüreğimizi burktu. Bu cani katil hiç bir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Düşünün ki savunmasız kediye bu zalimliği yapan bir kişi insana ne yapmaz. Bu tür zalimliği kınıyoruz. Hayvanlara sevgisi olmayanın insanlara da saygısı olmaz." diye konuştu.

MANAVGAT'TA KEDİ KISIRLAŞTIRMA ÇALIŞMASI BİR AY ÖNCE BAŞLADI

Başkan Kökçam, hava sıcaklığı ve kuraklığa bağlı sokak kedilerini kısırlaştırma çalışmasına geçen yıl göre bir ay erken başladıklarını söyledi. Kökçam, "Mevsim şartları kısırlaştırma çalışmamızı geçen yıla göre bir ay önceye çekti." dedi. Kısırlaştırmayı ameliyat ve enfeksiyon yöntemiyle yaptıklarını belirten Kökçam, ilçede yerleşik yaşayan Alman, İngiliz, Rus, Hollandalı, Belçikalı, Norveçli, İsveçli ve Danimarkalıları sokak kedileri ve köpeklerine gösterdiği ilginin hayvanlara sahip çıkma adına onur verici olduğunu kaydetti.

Kökçam, çocuklarda küçük yaşta hayvan sevgisini yaşamalarında bir kuş, kedi ve tavşan yavrusu beslemenin önemli olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar