Hayvanlara 5 yıldızlı hastane konforunda tedavi hizmeti

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde hayvanlara, 5 yıldızlı hastane konforunda tedavi hizmeti sunuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Hayvanlara 5 yıldızlı hastane konforunda tedavi hizmeti

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde hayvanlara, 5 yıldızlı hastane konforunda tedavi hizmeti sunuluyor. Hasta veya yaralı hayvanlar burada sağlık hizmeti aldıktan sonra doğal yaşam koşullarına alıştırmak için rehabilitasyona tabi tutuluyor.

Henüz resmi açılışı yapılmayan Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde 176 türden 2 bin 300’ün üzerinde hayvan yaşıyor. Hayvanat Bahçesi Doğal Yaşam ve Rehabitasyon Merkezi de öncelikli olarak bu hayvanlara sağlık hizmeti vermek için kuruldu. Tedavi için gerekli her türlü ekipmanın hazır bulunduğu merkezde, veteriner ve yardımcı sağlık personelinin yanı sıra 2 ameliyathane, laboratuvar, röntgen ünitesi, 6 açık müşahade alanı ve 5 kapalı salon mevcut. Rahatsızlığı olan her hayvana merkezde müdahale ediliyor. Hayvanlar, burada hem sağlıklarına kavuşuyor hem hastalıklardan korunuyor. Şu anda kıskançlık yüzünden diğer cinsleri tarafından ağır şekilde yaralanan Sibirya Kurdu, gözü iltihaplanan kanguru ve soğuktan etkilenen bir köpek yavrusu tedavi altında.

Doğal Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Veteriner Hilal Akbaş, geçtiğimiz yıl ziyaretçiye açılan hayvanat bahçesine vatandaşların yoğun ilgisinin olduğunu söyledi. Hayvanat bahçesi içerisinde ufak tefek sağlık problemleri yaşandığını belirten Akbaş, “Merkezimizde hem hayvanat bahçesi içerisindeki hayvanların sağlık problemlerini gideriyoruz hem de yakın çevreden bize ulaşan sahipsiz hayvanların tedavilerini yapıyoruz.” diye konuştu.

Her türlü yabani hayvana da gerekli müdahaleyi yaptıklarını belirten Akbaş, bölgede bilinçsiz avlanmaya dayalı hayvan yaralanmalarının olduğuna dikkat çekti. “Özellikle bu bölgede bulunan şahin ve bazı kartal türleri bilinçsiz avcılar yüzünden yaralanıyor.” diyen Akbaş, duyarlı vatandaşların bunları kendilerine ulaştırmaları halinde tedavilerini yaptıklarını anlattı. Sahibi olan hayvanlar içinse tedavi hizmeti vermediklerini kaydeden Akbaş, kurumlarının bazen kandırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Doğal Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi yapılan hayvanların doğaya kazandırılması ve kendi kendine yeter duruma getirilmesi için de rehabilite ediliyor. Merkez Müdürü Hilal Akbaş, “Dışarıdan gelen yaralı hayvanlara sağlık hizmetinin yanı sıra yaban hayatına döndürmek için de rehabilite ediyoruz. Tekrar doğada yaşayabilecek durumda olmayanları ise bahçemiz bünyesinde hayatlarına rahat bir şekilde devam edecekleri koşullar sağlıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar