Hayvanat bahçesi sakinleri sıcaktan meyve kokteyli ve ıslatılarak korunuyor

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde, 7 bine yakın hayvan farklı yöntemlerle sıcaktan korunuyor. Ayıların sıcaktan korunması için meyve kokteyli hazırlanırken, zürafa, leopar, aslan gibi hayvanlar kendileri için hazırlanan...

Google Haberlere Abone ol
Hayvanat bahçesi sakinleri sıcaktan meyve kokteyli ve ıslatılarak korunuyor

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde, 7 bine yakın hayvan farklı yöntemlerle sıcaktan korunuyor. Ayıların sıcaktan korunması için meyve kokteyli hazırlanırken, zürafa, leopar, aslan gibi hayvanlar kendileri için hazırlanan gölgeliklerde serinliyor. Deve ve devekuşu gibi hayvanlar da hortumlarla serinletilerek, sıcaklardan olumsuz etkilenmemesi sağlanıyor.

Yaz döneminin gelmesiyle beraber tüm hayvanların yazdan etkilenmemesi için önlem ve tedbirleri aldıklarını söyleyen Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, "Yırtıcı hayvanlarımız, aslan, kaplan, leopar, jaguar, puma ve ayı gibi tüm hayvanlarımızın havuzları bulunmakta. Ayrıca deve ve deve kuşu gibi diğer hayvanlar da günün belli saatlerinde hortumla serinletiliyor. Ayı gibi diğer hayvanlara da soğutulmuş meyve kokteyli veriyoruz. Gölgelikleri olan hayvanlarımız da var. Havaların çok sıcak olduğu Haziran ayında tüm hayvanlarımız sıcaktan etkilenmesinler ve yazı daha rahat geçirsinler diye tüm önlem ve tedbirlerimiz alınmış bulunmakta." şeklinde konuştu.

Ziyaretçi sayısında yaşanan artışa da dikkat çeken Keretli, "6'ncı aya kadar bahçemizi 1 milyon 250 bin kişi ziyaret etti. Ortadoğu ve Avrupa'dan çok sayıda ziyaretçi ağırlıyoruz. 2014'deki hedefimiz 3 milyon ziyaretçi." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar