"Hayvana işkence yapanlar hapisle cezalandırılsın"

Doğayı Hayvanları Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Batman Şubesi, Eskişehir'de kediyi öldürüp videosunu internette paylaşan üniversite öğrencisine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
"Hayvana işkence yapanlar hapisle cezalandırılsın"

Doğayı Hayvanları Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Batman Şubesi, Eskişehir'de kediyi öldürüp videosunu internette paylaşan üniversite öğrencisine tepki gösterdi. Hayvanseverler hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişilerin hapisle cezalandırılmasını istedi.

Eskişehir'de bir kediyi öldürüp videosunu sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaşan üniversite öğrencisine tepkiler çığ gibi. Batman Atatürk Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda hayvansever katıldı. Dünyada her gün insana ve hayvana uygulanan şiddet görüntülerine tanık olduklarını belirten Doğayı Hayvanları Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şehmus Yılmaz, psikiyatri uzmanlarının, hayvanlara yapılan kötü muameleyi, davranış bozukluğunun tanısında bir kriter olarak kabul ettiklerini söyledi. Eskişehir'de bir kediyi öldürüp videosunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşan kişinin hiçbir ceza almadan serbest bırakıldığını hatırlatan Yılmaz, hayvana karşı yapılan vahşetin TCK'ya alınması için TBMM’nin gerekli düzenlemeyi yapmasını istedi.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Zehra Şaşmaz, "Kedi katili serbest. Niçin" diye sormak için bir araya geldiklerini belirterek “Evet, bir katil nasıl serbest kalır. Çünkü, hayvana işkence vahşet maalesef, tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve kabahat olarak görülmüştür. Bu gerçekler ışığında TBMM'den somut bir talebimiz var. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kabahatler kapsamından çıkıp, Türk Ceza Kanunu kapsamına alınsın.” dedi. CİHAN

Yorumlar