Hayırseverin ismi, bağışladığı ambulansın üzerine yazıldı

Balıkesirli hayırsever, Sındırgı Devlet Hastanesi'ne üzerinde isminin yazılı olduğu bir ambulans bağışladı.

Google Haberlere Abone ol
Hayırseverin ismi, bağışladığı ambulansın üzerine yazıldı

Balıkesirli hayırsever, Sındırgı Devlet Hastanesi'ne üzerinde isminin yazılı olduğu bir ambulans bağışladı. Ali Züfdü Kandemir, "Adınız Hayat Kurtarsın" isimli proje kapsamında bir ambulans bağışı yaptı. Bağışın diğer vatandaşlara örnek olmasını isteyen Kandemir, Vali Ahmet Turhan'dan ilçeye doktor talebinde bulundu. Ambulansın kapısında, hayırsever vatandaşın ismi bulunuyor.

Balıkesir Valiliği'nde düzenlenen törende, hibe ambulans için protokol imzalandı. Törene Vali Turhan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Alp Akoğlan, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samet Ermiş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hülya Ertür ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Murat Aksoy katıldı. Törende konuşan Turhan, hayırseverlerin isimlerinin ambulanslarda yaşamasına yönelik Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında, Sındırgı Devlet Hastanesi'ne bir ambulans bağışı yapıldığını söyledi. Turhan, "Ali Zühtü Kandemir amcamız, Sındırgı'da yaşayan bir hayırseverimiz. Kendisi bugüne kadar birçok hayır işlerinde bulunmuş. BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, önümüzdeki günlerde faaliyete geçiyor. Hastanemiz taşınmaya da başlandı. Bu kapsamda odaların tefrişini hayırseverlerimize ilan etmiştik. Kandemir amcamız, bunda öncülük ediyor. Hastanenin bir odasının tefrişini gönüllü olarak üstlendi. Geçmişte de Sındırgı Devlet Hastanesi'nin acil servisi, cami yapımı, yüksekokulun iki katını yaptıran bir hayırsever. Ali amcamıza, şahsım ve Balıkesir halkı adına gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Ali Zühtü Kandemir ise hastane yetkililerinin teşvikiyle bir ambulans bağışladığını belirterek, "Sındırgı için hayırlı olur inşallah. Allah, kaza bela vermesin. Bazı hastanelere çeşitli hayırlar yaptık, Allah kısmet ederse başka hayırlarda yapacağız. Hayırseverlere örnek olsun hiç olmazsa. Onlar da karınca kararınca bir şeyler yapabilirse iyi olur." şeklinde konuştu. Devlet büyüklerine de seslenen Kandemir, "Sındırgı Devlet Hastanesi'ne ek bina yaptırdım. İlçeye 60-70 kilometre mesafede bulunan bazı köylerimizde ve ilçemizde doktor sıkıntısı var. Büyüklerimizden, hastanemize birkaç doktor göndermelerini rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hayırsevere teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Akoğlan da, "Kendi adına, kapanmayacak bir hayır kapısı açmış oldu. Bu yıl yapılan ilk ambulans bağışı; diğerlerine de vesile olacaktır. Çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Acil sağlık hizmetlerinin hızlı, etkin ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kullanılan ambulansların önemi çok büyük. İlimizde ambulans filomuzu güçlendirmek, olay yerine daha çabuk ve daha kaliteli hizmet sunmak için hayırseverler yardımıyla hibe edilen ambulanslar önemlidir." dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Vali Turhan, hayırsever Kandemir'e teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdi. Turhan ve beraberindekiler, daha sonra valilik bahçesinde bulunan ambulansı inceledi. CİHAN

Yorumlar