Hayırsever işadamı cami yaptırıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesi arasında bulunan havaalanını yakınlarında cami ve Kur’an kursunun temeli dualarla atıldı. Yaklaşık bin 500 kişi kapasiteli olması düşünülen camide, Kur’an kursu, taziye evi, lojman, morg müştemilat içinde...

Google Haberlere Abone ol
Hayırsever işadamı cami yaptırıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesi arasında bulunan havaalanını yakınlarında cami ve Kur’an kursunun temeli dualarla atıldı. Yaklaşık bin 500 kişi kapasiteli olması düşünülen camide, Kur’an kursu, taziye evi, lojman, morg müştemilat içinde yer alacak.

    Hayırsever iş adamı Halid Aydemir tarafından yapılacak olan cami ve Kur’an kursu inşaatının temeli dualarla atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Kızıltepe Müftü vekili Mustafa Ali Işık, bölgenin tanınmış âlim ve Seydalar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Temel atma töreninde konuşan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "Yeryüzünde Allah’ın en çok sevdiği mekanlar, kendisini bir kabul eden Müminlerin ibadet mekanı olan camilerdir. Camiler, Müminleri namazda aynı kıblede buluşturduğu gibi kalpleri birleştiren, gönülleri insana layık bir şekilde şefkat ve rahmetle buluşturan müstesna yerlerdir. Bugün temelini attığımız bu camimiz havaalanı civarındaki yerleşim yerleri için büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Ben bu caminin yapımını üstlenen Halid Aydemir’e teşekkür ediyor ve hayırlarının artarak devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar