Hayırsever iş adamı Erdoğan Akdağ, Rektör Uçar’ı ziyaret etti

Yozgat’ta başta eğitim olmak üzere ilin kalkınması ve gelişmesine yönelik yaptığı hizmetlerle halkın sevgisini kazanan hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.

Google Haberlere Abone ol
Hayırsever iş adamı Erdoğan Akdağ, Rektör Uçar’ı ziyaret etti

Yozgat’ta başta eğitim olmak üzere ilin kalkınması ve gelişmesine yönelik yaptığı hizmetlerle halkın sevgisini kazanan hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti. Hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, 27 Nisan 2012 tarihinde Bakan Bekir Bozdağ'ın katılımı ile temeli atılan ve Yozgat'ta ilk kez kapalı revakların da bulunduğu caminin 18 Nisan 2014 Cuma günü ibadete açılacağını söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, işadamı Erdoğan Akdağ, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Şaban Güçlü, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Seyfullah Türkmen yapımı tamamlanan Erdoğan Akdağ Camii’nde incelemelerde bulunarak caminin son durumunu yerinde gördü.

Rektör Uçar, inceleme sonrası yaptığı açıklamada ziyaretlerinden dolayı hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ’a teşekkür ederek, "Yaptırdığı okul ve fakülte binalarıyla Yozgat eğitimine ve Bozok Üniversitesi'nin kurulmasına büyük katkısı bulunan Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ, Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, laboratuvar binası, misafirhane, enstitü binası ve Orta Anadolu'nun en büyük kongre ve kültür merkezini üniversitemize kazandırmıştı. Üniversitemizde eksikliği hissedilen camide yine hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yapıldı. İnşaatı tamamlanan camiyi 18 Nisan Cuma günü düzenleyeceğimiz törenin ardından ibadete açacağız. Hayırsever işadamımıza üniversitemize yapmış olduğu katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, Erdoğan Akdağ Camii’nin Yozgatımız ve üniversitemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

İşadamı Erdoğan Akdağ da, caminin hizmete açılmasıyla, üniversitede görevli öğretim elemanları, öğrenciler ve personelin daha rahat ibadet etme imkanına kavuşmuş olacağını belirtti. Akdağ, "Üniversitemizde öğrenci ile akademik ve idari personel sayısı giderek artmaktadır. Üniversitemiz büyürken ibadethane eksikliği hissedildi. Hem öğrencilerimiz hem de personelimizin rahat bir şekilde ibadetlerini yapmaları için yapımına başladığımız 2 bin 500 kişilik camii inşaatı tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve içinin halısının döşenmesi ile bütün eksikliği giderilmiş olacak. Nisan ayının ilk haftasına camimizi Bozok Üniversitesi’ne yapacağımız bir protokolle teslim edeceğiz. 18 Nisan Cuma günü ibadete açacağımız camimiz hem Yozgatımıza hem de üniversitemize hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar