Hayatı durdurun diyenler geri adım attı

Levent Üzümcü, Cahit Berkay ve Tarık Akan gibi isimlerin bulunduğu ünlüler Youtube'a 11 Mart'ta hayatı durdurun videosu yüklemişti..

Google Haberlere Abone ol
Hayatı durdurun diyenler geri adım attı

Berkin Elvan'ın ölüm sene dönümü bulunan 11 Mart'ta yaşamı durdurun çağrısı oluşturan video ile Gezicileri sokağa dökme çağrısı oluşturan meşhur adlar bir anda çark etti.

HAYATI DURDURUN ÇAĞRISI YAPTILAR

Aralarında Levent Üzümcü, Tarık Akan ve Cahit Berkay bu şeklinde adların olduğu ünlüler bir video ile Berkin'in ölüm sene dönümünde "hayatı durdurun" çağrısı yapmıştı.

BİZDEN HAYATI DURDURUN SLOGANI GİZLENDİ

Gezicilerden 11 Mart'ta yaşamı durdurun çağrısı

Videoda yer alanlardan Levent Üzümcü o sloganın video çekilirken kendilerinden gizlendiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Biz hepimiz 14 yaşındaki bir çocuğun katilinin bulunmasıiçin bir araya geldik. Bize söylenen de Berkin'in katilinin bulunması için bir kampanya başlattıkları ve bununla ilgili bir video hazırladıklarıydı. Herhangi bir sokak eylemine çağrı olacağını söylemediler. Tabi ki ben de Türkiye'deki tüm vicdanlı bireyler bu şeklinde Berkin'in katilinin bir an evvela bulunmasını istiyorum lakin bunun yolunun, fazla aşırı kötü durumda ziyan görmüş adalet olduğunu düşünüyorum."

HAYATI DURDURUN SLOGANINI DEĞİŞTİRDİLER

Videoyu hazırlayıp Youtube'a yükleyen Sanat Meclisi ise, videonun aksine, 11 Mart'ta yaşamı durdurun sloganını gizlemeye yönelik bir izahat yaptı:

Bizce de bundan sonra yapılması gereken Cumhuriyet savcısı nedeni ile bir an evvela Berkin'i katledenlerin davasının açılmasıdır. Görevimiz her nerede olursa olalım, Berkin'in sesini büyütmektir. Setlerde, atölyelerde, masa başında her nerede olursak olalım bu çağrıyı büyütelim. Bir video ile... Yazarak çizerek, oynayarak, susarak her biçimde 11 Mart'ta "Ben Berkin Elvan, katilim nerede" diyelim.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar