'Hayata Dönüş' operasyonuna katılan rütbeli askerlerin isimleri savcılıkta

Bayrampaşa Cezaevi’nde 19 Aralık 2000'de düzenlenen ‘Hayata Dönüş’ operasyonunda görev alan 252 rütbeli askerin ismi, 14 yıl sonra soruşturma dosyasına girdi. Jandarma Genel Komutanlığı, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hakkında...

Google Haberlere Abone ol
'Hayata Dönüş' operasyonuna katılan rütbeli askerlerin isimleri savcılıkta

Bayrampaşa Cezaevi’nde 19 Aralık 2000'de düzenlenen ‘Hayata Dönüş’ operasyonunda görev alan 252 rütbeli askerin ismi, 14 yıl sonra soruşturma dosyasına girdi.

Jandarma Genel Komutanlığı, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hakkında dava açılmayan ancak sorumlu olabilecek diğer kişilerle ilgili yürüttüğü soruşturma dosyasına bu isimleri gönderdi. Soruşturma dosyasına giren ‘Gizli’ ibareli listede Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı personeli 252 subay, astsubay ve uzman çavuşun ismi bulunuyor. Listede yer alan rütbeli personelden 10'unun TSK ile ilişiğinin kesildiği, 21'inin emekli olduğu, 2'sinin vefat ettiği ve diğer kişilerin ise halen görevde olduğu belirtildi. Listede yer alan isimler arasında albay ve yarbay rütbesinde subayların da bulunduğu kaydedildi.

Bayrampaşa Cezaevi’nde 19 Aralık 2000'de düzenlenen operasyonda görev alan Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖAK) mensup 252 askerin adı bugüne kadar hiç açıklanmamıştı. Bayrampaşa Cezaevi'ne yönelik ‘Tufan’ planında görev alanların isimleri Bakırköy Adliyesi’nde 39 erin yargılandığı mahkemeye ise gönderilmemişti.

19-22 Aralık 2000′de yapılan Hayata Dönüş operasyonunda ikisi asker 30 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 39 er hakkında dava açılmıştı. Bakırköy Adliyesi’nde görülen dava hala devam ediyor. CİHAN

Yorumlar