Havran deve güreşleri piknik havasında geçti

Balıkesir'in Havran ilçesinde yapılan deve güreşleri 7'den 77'ye herkes tarafından ilgiyle izlendi.

Google Haberlere Abone ol
Havran deve güreşleri piknik havasında geçti

Balıkesir'in Havran ilçesinde yapılan deve güreşleri 7'den 77'ye herkes tarafından ilgiyle izlendi.

Sezonun son deve güreşlerinde toplamda 70 deve güreşti. Havran Avcılar Kulübü'nün organize ettiği deve güreşleri dualarla başladı. Güreş öncesi develeri seven çocuklar babalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Havanın sıcak olması nedeniyle deve güreşlerine katılım beklenildiği kadar olmadı. Güreşlerde zaman zaman seyircilerin arasına girmeye çalışan develer izleyenlere zor anlar yaşattı.

Babasıyla deve güreşlerini izlemeye gelen Cemaliye Aslan (7), ''Deve güreşine geldim, develeri görmek için, bir de izlemek için geldim.'' dedi. Babasıyla develeri seven Cemaliye Aslan fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Güneşli havada özellikle aileleriyle gelen çocuklar, deve güreşlerini izlerken verilen aralarda deve sucuklarını tattı. Her deve güreşinde ekmeğini poşi veya üstlük satarak kazanan Denizli Buldanlı Gökhan Çimendağ, ''9 senedir bu işi yapıyorum, sezonun son güreşinde Havran'a geldim. Halka açık, biletsiz bir ortamda maalesef katılım çok zayıf, fiyatları da 10 liraya düşürdük ama yine de Allah'a şükür.'' dedi.

Baş güreşte Baybora'yla Şarköy'den 1. Ruhi'nin karşılaşmasında izleyenler heyecanlı dakikalar yaşadı. Urgancıların ayırmakta zorlandığı deve güreşi orta hakemin düdüğüyle sona erdi. Baybora devesinin sahibi Levent Baybora, ''Bu bizim atalarımızdan kalan bir geleneğimiz. Bu güreşleri torunlarımıza da unutturmamak için yapıyoruz. Gördüğünüz gibi 7'den 77'ye izleyen herkesin zevk aldığı, iyi vakit geçirdiği güreşleri yapmaya devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar