Hava-İş’ten THY’ye uyarı

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY) yönetimini üyelerini cezalandırmaya yönelik savunma talep etmemeleri, ön yargılı değerlendirmelerle savunma istememeleri konusunda uyardı.Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, THY yönetiminin...

Google Haberlere Abone ol
Hava-İş’ten THY’ye uyarı

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY) yönetimini üyelerini cezalandırmaya yönelik savunma talep etmemeleri, ön yargılı değerlendirmelerle savunma istememeleri konusunda uyardı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, THY yönetiminin ‘greve katılan bir kısım personelin çalışmalarından verim alınamamakta ve hizmetinden istifade edilemediği’ gerekçesiyle savunma istedikleri aktarıldı. Bu durumu kınadıklarını belirten sendika yönetimi, hukuksuz işlemlerin sone erdirilmesi konusunda yasal ve sendikal haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Bunun üzerine THY tarafından, “Söz konusu savunmaların özellikle greve katılan personelden seçilmediklerini ve greve katılan personele özel bir muamele göstermediklerini, savunmaların grev ile bir ilgisinin olmadığını beyan etmişlerdir.” açıklaması yapıldığı belirtildi.

Savunmanın hangi sebeple istenildiği konusunda bilgi verilmediğini aktaran sendika yönetimi açıklamasını şöyle sürdürdü: “THY A.O. yönetiminin üyelerimizden ‘çalışmalarından verim alınamamakta ve hizmetinden istifade edilememektedir .’ ifadeleriyle üyelerimizden savunma istemeleri, hukuka aykırı olup bu duruma bir an önce son verilmesini talep ediyoruz. Üyelerimizin, veriminin beklenen düzeyde olmadığı tespit ve iddiası; açık, ayrıntılı, somut isnatların olmadığı, genelleştirilmiş ön yargılı bir değerlendirme olması nedeniyle, üyelerimizin hukuki anlamda yeterli bir savunma vermeleri mümkün olmamaktadır. Bu konuda verimsizliğin hangi dönemlerde ve hangi ölçüm araçları ve yöntemleri kullanılarak belirlendiğinin bildirilmesi ve en önemlisi de somut olaylara dayandırılması gerekmektedir. THY A.O. yönetiminin, üyelerimizi cezalandırmaya yönelik savunma talep etmemeleri gerektiği gibi, talep edilen savunmaların, somut olaylara dayalı olması ve soyut, genelleştirilmiş ön yargılı değerlendirmelerle savunma istememeleri konusunda uyarıyoruz.”

CİHAN

Yorumlar