Hava destekli uyuşturucu operasyonunda 16 gözaltı

Osmaniye’de torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına karşı hava destekli operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Hava destekli uyuşturucu operasyonunda 16 gözaltı

Osmaniye’de torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına karşı hava destekli operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği görevlileri, uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına (torbacı) yönelik çalışma yaptı. Doğu ve güneydoğu illerinden temin ettikleri uyuşturucu esrar maddesini tek kullanımlık küçük paketler halinde hazırlayan satan sokak satıcılarına yönelik teknik ve fiziki takip yapıldı. Uzun süreli takibin ardından sabaha karşı Özel Harekat, Çevik Kuvvet, TEM, Asayiş Müdürlüğü ekiplerinin de bulunduğu 250 görevli ve Adana Havacılık Şube Müdürlüğü’nün destek verdiği helikopter ile birçok adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 16 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Şüpheli şahısların ikamet, işyerleri ve otolarında yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda satışa hazır vaziyette fişek diye tabir edilen uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Şüphelilerce 45 ayrı olayda 57 şahsa fişek diye tabir edilen uyuşturucu madde satışının yapıldığı tespit edildi. Uyuşturucu maddeleri alan 57 şahıs hakkında uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 16 zanlıdan 4’ü adli kontrol kararı cezası ile cezalandırıldı, 12’si ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer taraftan TAG otoyolunda şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan arama ve kontrolde ise 402 kilo uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Araçta bulunan 3 şahıs gözaltına alındı. Ele geçirilen 402 kilo uyuşturucu esrar maddesinin doğu illerinden temin edildiği ve İç Anadolu Bölgesi'ndeki bir ile sevk edileceği anlaşıldı. Nakliyeci, satıcı ve alıcı olduğu tespit edilen şüpheli 3 şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. CİHAN

Yorumlar