Hataylılar Musevilerin Hamursuz Bayramı'nı kutladı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve protokol üyeleri havrayı ziyaret ederek Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramı'nı kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Hataylılar Musevilerin Hamursuz Bayramı'nı kutladı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve protokol üyeleri havrayı ziyaret ederek Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramı'nı kutladı.

İbrani kavminin Mısır'da Musa Peygamber önderliğinde Firavun’un zulmünden, esaretten özgürlüğe kaçışı sırasında unu suyla yoğurup, yemeleri anısına kutlanan Hamursuz Bayramı dolayısıyla havrayı ziyaret eden heyeti, Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu kapıda karşıladı.

Atalarının geçmişte yaşadığı sıkıntıları anlamak için bir hafta mayasız ekmek yediklerini belirten Cenudioğlu, bayramların, sevgi ve kardeşliği birleştirici mana taşıdığını aktardı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kutlu Doğum Haftası, Musevilerin Hamursuzluk Bayramı diğer yandan da Hıristiyanların Paskalya Bayramının aynı hafta içerisinde kutlandığını hatırlattı. Lekesiz, "Bu farklılıkların, dinlerin, dillerin, etnik kökenlerin, inançların bir arada yaşamasının beraberinde getirdiği, hayatın hemen her alanına yansıyan güzellikler var. Allah sağlık, huzur, afiyet içerisinde dünya durdukça bu bayramları hep beraber huzur içerisinde kutlamayı nasip etsin." dedi.

Ziyarete katılan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, Katolik Kilisesi Pederi Domenico Bertogli, Alevi Kanaat Önderi Nasrettin Eskiocak ise yaptıkları kısa konuşmalarda Hatay'da farklı kültürlerin aynı çatı altına yaşamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Musevi vatandaşların bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından misafirlere mayasız ekmek ikram edildi.
CİHAN

Yorumlar